چگونگی جفت‌ گیری پرنده طرقه

چگونگی جفت‌ گیری پرنده طرقه

محتوای جدول

جفت گیری پرنده طرقه در فصل بهار در نیمه‌ی دوم اردیبهشت و تا اواسط خرداد میباشد. این پرنده برای لانه‌سازی به زمین نزدیک شده و پس از جفت‌گیری، پرنده ماده حدود ۳ الی ۴ تخم در لانه خود می‌گذارد. پس‌ازاین مرحله، پرنده نر و ماده باهم برای نگهداری از تخم‌ها و پرورش فرزندانشان همکاری می‌کنند. دوره جوجه‌کشی تخم‌ها بین ۲۰ الی ۲۲ روز می‌باشد و جوجه‌ها اواسط اردیبهشت‌ماه سر از تخم بیرون می‌آورند.

مراحل رشد و بلوغ جوجه‌ها به‌سرعت سپری‌شده و توانایی استقلال و تشکیل خانواده جدید را کسب می‌کنند. در اسارت برای بهبود فرآیند جفت‌گیری توجه به رژیم غذایی و گنجاندن موادی مانند تخمه آفتابگردان، بادام‌زمینی، شاهی، کاسنی و گندم، سبب مستی پرنده و تسریع جفت‌گیری می‌شود. البته برای این منظور پرورش‌دهندگان از ترکیب سفیده تخم‌مرغ آب پز، هویج رنده شده و پودر سوخاری نیز کمک می‌گیرند.
چگونگی جفت‌ گیری پرنده طرقه

زیستگاه اصلی پرنده طرقه

زیستگاه طرقه بیشتر مناطق کویری و بیابانی با ساختار سنگلاخی مانند مناطق مرکزی ترکیه، جنوب قزاقستان، قرقیزستان، شمال شرقی ایران، شمال افغانستان و شرق پاکستان است. بدین ترتیب می‌توان گفت که طرقه بیشتر با مناطق نیمه بیابانی و سنگی و آب‌وهوای این‌چنینی و زیست‌بوم‌هایی با شرایط دشوار سازگاری دارد؛

ولی در صورت ایجاد شرایط بهینه قابلیت پرورش در خانه و محیط‌های پرورشی در تمامی مناطق با هر شرایط جوی را نیز خواهد داشت. به همین دلیل هم‌راستا با خالی شدن زیستگاه‌های طبیعی، گونه‌های پرورش‌یافته این پرنده در حال افزایش است.

تولید مثل پرنده طرقه

فرآیند جفت‌گیری با آوازخوانی نر و جلب‌توجه ماده از این طریق آغاز می‌شود. بعد از جفت‌گیری برای تخم‌گذاری ۴ تا ۶ روز زمان لازم است. برای خوابیدن روی تخم‌ها پرنده نر به ماده کمک کرده تا موعد تولد جوجه‌ها فرارسد. بعد از سپری شدن ۱۵ تا ۱۷ روز جوجه‌ها سر از تخم درآورده و با استفاده از حشرات کوچک و دانه‌ها ریز در اطراف لانه تغذیه می‌شوند. پس از ۱۵ روز نیز جوجه‌ها آماده تمرین پرواز و ترک آشیانه هستند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه