نکات طلایی نگهداری از طوطی

نکات طلایی نگهداری طوطی

محتوای جدول

برای نگهداری از طوطی در منزل به‌عنوان یک حیوان اهلی و خانگی باید به اصول مهم آن آشنا شوید. در غیر این صورت حیوان دست‌آموز شما بعد از مدت کوتاهی بیمار شده یا می‌میرد. در ادامه به مهم‌ترین این نکات اشاره می‌کنیم.

نحوه ی نگهداری از طوطی

  • کیفیت قفس:
    قرارگیری قفس در محیطی به‌دوراز شلوغی یا سروصدا و سطحی بالاتر از زمین (۵۰ تا ۸۰ سانتیمتر) به کمک پایه‌های نگه‌دارنده، جهت جلوگیری از استرس و ترس پرنده الزامی است. سه‌کنج دیوار یا محیط‌ها با کناره‌های محدود به پرنده احساس امنیت و آرامش بیشتری می‌دهد. البته ابعاد قفس 45*45*70 سانتی‌متر (طول، عرض، ارتفاع) نیز مهم بوده تا پرنده به‌راحتی بال‌های خود را باز و بسته کرده و با دیواره قفس، اسباب‌بازی‌ها، ظروف غذاخوری و چوب نشیمن برخورد نکند. در صورت بی‌توجهی به موارد ذکرشده اختلالات روانی مانند کندن پر، جیغ زدن و گاز گرفتن دامن‌گیر پرنده محبوب شما می‌شود.
  • نظافت محیط زندگی
    برای طوطی‌سانان هم باید به نظافت شخصی و استحمامشان دقت شود و هم نظافت قفس و پاک‌سازی ظروف آب و غذا در نظر مالکان باشد. بدین ترتیب یک قفس استاندارد دارای توری فضله گیر جهت ممانعت از دسترسی پرنده به فضولات و آلودگی کف قفس و سینی تخلیه زیر توری فضله گیر، برای خارج‌سازی آلودگی‌ها به‌صورت روتین (هفته‌ای یک‌بار) می‌باشد. شستشوی قفس، جرم‌گیری و ضدعفونی با مواد شوینده مخصوص را نیز به خاطر بسپارید.

نحوه ی نگهداری از طوطی

  • تنوع اسباب‌بازی:
    وجود اسباب‌بازی جویدنی از جنس چوب برای پر کردن اوقات فراغت طوطی ضرورت دارد. هرچه اسباب‌بازی‌ها متنوع‌تر و مطابق با رفتار طبیعی پرنده باشند، احتمال بروز افسردگی و ناراحتی‌های روانی برای حیوان کمتر خواهد بود. البته توجه به ابعاد قفس در زمان انتخاب نوع، کیفیت و سایز اسباب‌بازی نیز مهم است.
  • تنوع اسباب بازی طوطی• مقابله با بیماری‌ها:
    طوطی‌ها، مانند سایر پرندگان به شپش یا کنه‌ها گاهاً مبتلا شده که در این صورت نیاز به مراقبت و درمان برایشان باید فوری صورت گیرد. پس مراجعه به یک دامپزشک متخصص پرندگان به‌منظور تشخیص دقیق و تجویز درمان مناسب را در اولویت قرار دهید. البته توجه به بهداشت و تمیزی محیط زندگی طوطی به پیشگیری از مشکلات مربوط به شپش کمک بزرگی می‌کند. همچنین بسته به محل زندگی، وضعیت، نیازهای خاص، شرایط محیطی و تاریخچه سلامتی، بیماری‌هایی مانند Polyomavirus و Psittacine Beak and Feather Disease (PBFD) به سراغ حیوان آمده که در این صورت واکسیناسیون برای جلوگیری از عود بیماری‌ موردنیاز می‌باشد.
  • نحوه استحمام:
    مراحل استحمام طوطی باید با دقت و با استفاده از روش‌های مناسب صورت گرفته و تعداد و زمان استحمام را نیز متناسب با نیازهای طوطی و محیط زندگی انتخاب نمایید تا پرها کاملاً تمیز شده و از بروز برخی مشکلات پوستی جلوگیری شود.
    نحوه استحمام طوطیاستفاده از حمام‌گیرهای خاص طراحی‌شده برای این منظور، توجه به درجه حرارت مناسب آب، انتخاب زمان ایده‌آل برای دوری از آزار و اضطراب حیوان، استفاده از اسپری مخصوص طیور حاوی مواد مرطوب‌کننده و تمیزکننده و درنهایت خشک نمودن پرها به‌صورت طبیعی از نکات مهم در شستشوی طوطی‌ها بوده که باید به جد بدان‌ها توجه نمایید تا ناخواسته به پوست و پر طوطی آسیب نرسانید.
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه