معرفی قرقاول

معرفی قرقاول

محتوای جدول

قرقاول‌ها از پرنده‌های زینتی و خونگرم هستند که در خانواده ماکیان جایی دارند. خاستگاه اولیه این پرندگان زیبا مناطق همچون آسیا، یونان و بلغارستان بوده و پس از گذشت یک بازه زمانی بسیار کوتاه، گونه‌های مختلف آن به سراسر جهان انتقال یافتند، از همین رو نژاد‌های گوناگون آن در سرتاسر جهان قابل مشاهده است.

معرفی قرقاول 1

 

قرقاول‌ها به زندگی در مناطق معتدل و مرطوب بسیار علاقه‌مند هستند و زندگی در محیط‌های پر از درخت و علف را بسیار دوست می‌دارند. قرقاول‌ها در انتخاب زیستگاه سعی می‌کنند که منطقه نزدیک‌تر به طبیعت را برای زیست خود انتخاب کنند زیرا در رشد و شادابی آن‌ها بسیار موثر است.

گوشت قرقاول بسیار لذیذ و خوشمزه بوده و تعرفه قیمتی آن بسیار مناسب است از همین جهت بسیاری از افراد سعی دارند تا این گوشت بسیار لذیذ را به یکی از ارکان مهم در تهیه غذا‌های خود تبدیل کنند.

در این مطلب از وب‌سایت دستگاه جوجه‌کشی هدایت سعی داریم شما را با ویژگی و مشخصات ظاهری قرقاول بیشتر آشنا کنیم چنانچه علاقه‌مند هستید تا بیشتر با این پرنده زیبا و بی نظیر که بسیار شبیه به طاووس می‌باشد آشنا شوید تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

پس از خواندن این مطلب، قادر به تشخیص صدای قرقاول خواهید بود، همچنین با محیط زندگی و ویژگی‌های ظاهری او بیشتر آشنا می‌شوید؛ فقط کافیست ۵ دقیقه از زمان خود را صرف خواندن این مطلب کنید.

اگر به پرورش طیور از جمله بلدرچین، مرغ، قرقاول و کبک بسیار علاقه دارید و در آینده ای نه چندان دور قصد راه اندازی کسب و کاری مرتبط با پرورش طیور دارید توصیه می‌کنیم قسمت پایانی متن را از دست ندهید.

در بخش پایانی مطلب به بررسی برخی از مشخصه‌های دستگاه جوجه‌کشی که خود قلب پرورش محسوب می‌شود، پرداخته ایم. اگر با پرورش طیور آشنایی کامل ندارید می‌توانید به وب‌سایت دستگاه جوجه‌کشی هدایت مراجعه کرده و مقاله‌های مربوط به پرورش هر پرنده را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهید.

  • مشخصات ظاهری قرقاول
  • طول عمر قرقاول
  • ویژگی محل زیست قرقاول
  • معرفی نژاد‌های گوناگون قرقاول
  • شیوه تعیین جنسیت
  • ویژگی‌های منحصر به فرد دستگاه جوجه‌کشی هدایت

مشخصات ظاهری قرقاول

همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد قرقاول‌ها جزء خانواده ماکیان محسوب می‌شوند و به طور کلی می‌توان گفت از لحاظ ویژگی‌های ظاهری و فیزیولوژیکی همانند خانواده ماکیان می‌باشند.

قرقاول از نظر ویژگی‌های ظاهری بسیار به مرغ و خروس شباهت دارند و تنها تفاوت آن در اندازه پر‌های ناحیه دم می‌باشد. به طور کلی می‌توان گفت که قرقاول نسبت به دیگر پرندگان ویژگی‌های منحصر به فرد داشته و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ظاهری آن رشد سریع پر‌های این پرنده به ویژه در ناحیه دم‌اش می‌باشد.

بر همین مبنا شاهد برخی از ویژگی‌های منحصر به فرد قرقاول می باشیم. طول دم قرقاول قریب به 1.5 متر می‌باشد بدین صورت در برخی موقع اندازه پرنده از ناحیه سر تا انتهای دم آن به دو متر می‌رسد.

جالب است بدانید که این پرنده از لحاظ جثه نسبت به سایر پرندگان در مرتبه بالاتری قرار می‌گیرد و می‌توان گفت قد این پرنده در حالت معمولا غریب به 50 سانتی متر می‌باشد، البته نژاد‌های دیگری از قرقاول در طبیعت وجود دارد که ارتفاع بدن آن به 1 متر نیز می‌رسد.

قرقاول‌ها زمانی که به سن بلوغ می‌رسند بعضی مواقع ۲ تا ۳ کیلوگرم وزن دارند البته وزن برخی از نژاد‌های این پرنده زیبا به 6 کیلوگرم هم می‌رسد این گونه قرقاول‌ها به غول قرقاول یا آرگوس مشهور است.

پر‌های این پرنده زیبا از جنس نر طیف وسیعی از رنگ‌ها را درخود گنجانده است و رنگ پر‌های قرقاول ماده خاکستری مایل به قهوه ای می‌باشد. اندازه سر پرنده بسیار کوچک است و منقار آن کوتاه و به صورت خمیده می‌باشد.

در ناحیه صورت پرنده سوراخ‌های بینی بسیار ظریف وجود دارد که توسط پر‌های رنگین سر پوشیده شده و قابل مشاهده نمی‌باشد. پای پرنده مانند طاووس فاقد پرست، ولی اندازه پای این پرنده زیبا کوچک تر از پای طاووس است.

پر‌های قرقاول به صورت منظم و خاصی در کنار هم قرار گرفته است. پر‌های این پرنده مثلثی شکل و کوتاه می‌باشد ولی برخی از پر‌های دم شکل مثلثی را در خود حفظ نکرده است.

قدرت پرواز یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های پرندگان می‌باشد که در بیشتر پرندگان موجود بوده است قرقاول از آن دسته پرندگان می‌باشد که از این ویژگی برخوردار بوده و در زمان خطر از آن استفاده می‌کند. قرقاول‌ها بیشتر دوست دارند بر روی زمین راه بروند در صورت احساس خطر از قابلیت پرواز که در وجود آن‌ها نهادینه شده است بهره می‌برند.

معرفی قرقاول 2

به طور کلی قرقاول‌ها برخلاف دیگر پرندگان صدای کمتر از خود نشر می‌دهند و به طور معمول روزی ۲ الی ۳ بار شاهد بروز صدای از آن‌ها خواهیم بود که در هر بار 2 تا 3 بار تکرار می‌شود؛ در نتیجه صدای تولیدی در قرقاول‌های نر نسبت به خروس بسیار کم تر می‌باشد.

طول عمر قرقاول

طول عمر قرقاول به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به صورت کلی عمر قرقاول‌های پرورشی از نوع گوشتی ۱۶ هفته برابر با ۱۱۲ روز می‌باشد چرا که پس از گذشت این مدت زمان دوره رشد آن به طور کامل به اتمام رسیده و در میزان وزن آن تغییر ایجاد نخواهد شد بنابراین از این رو آماده کشتار است.

عمر قرقاول‌هایی که در طبیعت زندگی می‌کنند بین ۷ تا ۱۲ سال می‌باشد البته در برخی از نژاد‌های آن، طول عمر تا ۱۵ سال نیز قابل مشاهده است.

ویژگی محل زیست قرقاول

محل زیست قرقاول‌ها شامل چند فاکتور اصلی می‌باشد که در صورت رعایت نکردن ممکن است باعث کاهش رشد و روند تخم گذاری گردد در ادامه به بررسی این فاکتور‌های اصلی خواهیم پرداخت.

نور

یکی از فاکتور‌های اصلی در پرورش قرقاول توجه به نور مناسب و مورد نیاز پرنده می‌باشد نور مورد نیاز برای پرورش قرقاول به دو صورت سیستم نوردهی بسته و نوردهی باز تامین می‌گردد.

در روش نوردهی باز از نور طبیعی برای پرورش قرقاول استفاده می‌شود و در سیستم نوردهی بسته از نور‌های مصنوعی استفاده می‌گردد؛ به پرورش دهندگان طیور در پرورش قرقاول توصیه می‌کنیم از سیستم نوردهی بسته استفاده کنند، زیرا سیستم نوردهی مصنوعی در روند تخم گذاری تاثیر بسزایی دارد.

برای افزایش راندمان تخم‌گذاری در قرقاول‌های تخم‌گذار این سیستم نوری را به مدت ۱۶ ساعت روشن نگه می‌دارند و پس از آن ۸ ساعت تاریکی را جایگزین نور طبیعی می‌کند.

 

رطوبت

از دیگر عوامل مهم در پرورش قرقاول، تنظیم میزان رطوبت است اندازه گیری میزان رطوبت محیط نگهداری پرندگان می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌های ویروسی جلوگیری نماید.

قرقاول‌ها در محیطی با رطوبت ۵۰ تا ۵۵ درصد زندگی می‌کنند اما جوجه قرقاول‌ها در محیط‌هایی با ۶۰ درصد رطوبت می‌زیستند.

دمای مورد نظر برای رشد

قرقاول‌ها پرندگان خونگرم هستند از همین رو می‌توانند با دما‌هایی بالاتر یا پایین تر از حد معمول سازش یابند، اما لازم به ذکر است که اگر دما سردتر از حد معمول باشد پرنده انرژی بیشتری را برای گرم کردن خود صرف می‌کند از همین رو به رشد آن‌ها مختل می‌شود.

معرفی قرقاول 3

 

علاوه بر مورد ذکر شده باید به این نکته توجه کرد که اگر دما بیشتر از حد متوسط باشد، قرقاول انرژی بیشتری را صرف بال زدن می‌کند تا بتوانند کمی از دمای بدن خود بکاهند، بدین ترتیب در روند رشد آن‌ها اختلال به وجود می‌آید.

دمای توصیه شده برای پرورش جوجه قرقاول‌ها ۳۳ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد می‌باشد با گذشت هر هفته دو و نیم درجه از دمای اولیه کم کنید تا به دمایی حدود ۲۵ درجه سانتیگراد برسد.

 

معرفی نژاد‌های گوناگون قرقاول

قرقاول نژاد‌های گوناگون دارد که تاکنون ۲۶ گونه از آن‌ها در ج‌هان شناسایی شده اند از جمله نژاد‌های گوناگون این پرنده زیبا عبارتند از:

  • قرقاول خزر بلژیکی یا ایرانی
  • قرقاول خاکستری
  • قرقاول گوش دار سفید
  • قرقاول گوش دار تبتی
  • قرقاول مسی
  • قرقاول میکادو
  • قرقاول ویتنام
  • قرقاول سبز
  • قرقاول تاج دار
  • قرقاول تاج کوتاه
  • قرقاول از نژاد ریوز
  • قرقاول سیلور

شیوه تعیین جنسیت قرقاول

برای تعیین جنسیت جوجه قرقاول‌ها کافیست به ظاهر آن توجه کنید شما در نظر گرفتن چند فاکتور اصلی و بدون نیاز به وسایل و تجهیزات خاصی می‌توانید به آسانی جنسیت قرقاول‌ها را شناسایی کنید در ادامه به بررسی عامل‌های اصلی در تعیین جنسیت قرقاول به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.

تعیین جنسیت از لحاظ فرم سر

فرم سر جوجه قرقاول‌ها در جنس نر و ماده با هم کمی تفاوت دارد اگر تا به حال یک جوجه قرقاول ماده را در دست خود گرفته و سر آن نوازش کرده باشید متوجه می‌شوید که سر جوجه قرقاول‌های ماده بهتر است جنس نر آن می‌باشد.

در بیشتر مواقع با توجه کردن به فرم سر و صورت قرقاول به راحتی می‌توان جنسیت آن را شناسایی کرد. فرم سر در جوجه قرقاول‌های نر به صورت چهارگوش مربعی شکل بوده و شیوه چندانی ندارد این روش نیازمند دقت بسیار بالا بوده از همین احتمال خطا در آن بسیار است.

معرفی قرقاول 4

تعیین جنسیت از لحاظ تفاوت در چشم

در این روش فقط کافیست یک چشم‌های یک جوجه وزن نزدیک یا پهلو نگاه کنید. اگر چشم‌های جوجه پف کرده باشد آن جوجه قرقاول از جنس نر می‌باشد اطراف چشم جوجه قرقاول‌های نر به صورت ورم کرده است.

علاوه بر آن چشم و بینی آن‌ها در یک خط امتداد یافته است و خطی کوچک در میان چشم و بینی آن‌ها وجود دارد همچنین در اطراف چشم جوجه قرقاول‌های نر پوستی برجسته همچون غبغب وجود دارد.

در اطراف چشم جوجه قرقاول‌های ماده پوستی همچون غبغب وجود ندارد همچنین در بین نوک و چشم‌های آن خط قابل تشخیص وجود ندارد علاوه بر آن اطراف چشم قرقاول‌های ماده به رنگ قهوه ای بوده در صورتی که اطراف چشم در جنس نر به رنگ‌های روشن همچون کرمی و سفید است.

تعیین جنسیت قرقاول‌های بالغ

تعیین جنسیت در قرقاول‌های بالغ نسبت به جوجه قرقاول‌ها بسیار ساده و آسان بوده زیرا بین قرقاول‌های بالغ جنس نر و ماده تفاوت‌های چشمگیری وجود دارد از جمله این تفاوت‌ها می‌توان به دم بلند قرقاول نر اشاره کرد.

در پشت پا‌های قرقاول از جنس زائده به اندازه ۶ تا ۹ میلی متر وجود دارد ولی در قرقاول‌های ماده چیزی وجود دارد که نوک آن به صورت گرد بوده و تیز و براق می‌باشد اندازه این چیزی حدود ۱۲ میلی متر می‌باشد.

ویژگی‌های منحصر به فرد دستگاه جوجه کشی هدایت

به نظر شما یک دستگاه جوجه‌کشی خوب باید چه مشخصه‌ها و ویژگی‌هایی داشته باشد؟ همانطور که می‌دانید در هر محصول باید به یک سری نکات و ویژگی‌ها اشاره کرد. در انتخاب دستگاه جوجه‌کشی هم باید به برخی از ویژگی‌های آن همچون کیفیت بدنه، کیفیت قطعات، قیمت، شانه‌های دستگاه و سنسور توجه کرد. مجموعه معتبر و خوشنام هدایت توانسته با توجه به نیاز مشتری دستگاه جوجه‌کشی مناسب تولید و بازار عرضه کند.

از جمله مشخصه‌های بارز این دستگاه جوجه‌کشی هدایت می‌توان به کیفیت بدنه دستگاه‌ها اشاره کرد. در ساخت بدنه دستگاه جوجه‌کشی هدایت از از مواد با کیفیت استفاده شده همچنین بدنه تمامی دستگاه‌ها ضد آب می‌باشد.

از دیگر مشخصه‌های بارز دستگاه جوجه‌کشی هدایت می‌توان به شانه‌های دستگاه اشاره کرد. این دستگاه‌ها به گونه ای طراحی شده اند که پرورش دهندگان دیگر دغدغه ای برای خرید دستگاه جوجه‌کشی مناسب با نوع پرنده ندارند و این دستگاه‌ها برای تمامی پرندگان قابل استفاده است.

به کارگیری سنسور مناسب در دستگاه‌های جوجه‌کشی از دیگر ویژگی‌های برند هدایت می‌باشد دستگاه‌های جوجه‌کشی خانگی باید سنسور بسیار حساس داشته باشند تا بتوانند کمترین تغییرات در میزان رطوبت و دما را حس نمایند و گزارشات مربوطه را بطور منظم به کنترلر دستگاه ارسال نمایند.

مجموعه هدایت با به کارگیری دانش‌های نوین توانسته دستگاه‌هایی با قابلیت بالا و در عین حال ساده تولید و بازار عرضه کند. امروزه برخی از دستگاه‌های جوجه‌کشی به گونه ای تهیه و تولید شدند که استفاده از آن‌ها کار کاملاً بسیار دشواری است و برای افراد مبتدی اصلا مناسب نمی‌باشد برند هدایت با در نظر گرفتن این شرایط دستگاه‌هایی را ارائه کرده است که برای افراد مبتدی و حرفه ای کاملاً مناسب می‌باشد و استفاده از آن به دانش خاصی نیاز ندارد.

مجموعه هدایت با استفاده از تجربه اساتید و بهره‌گیری از تکنولوژی و دانش روز دنیا همواره در صدد تولید دستگاه جوجه‌کشی با‌کیفیت است. این مجموعه از سال ۱۳۹۳ به صورت تخصصی فعالیت خود را در زمینه طراحی و تولید دستگاه جوجه‌کشی خانگی و نیمه صنعتی آغاز نموده همواره در تلاش است که محصول تولید شده علاوه بر افزایش کیفیت با تعرفه قیمنی مناسب‌تری به دست هموطنان گرامی برسد.

اگر در سال راه اندازی کسب و کار مرتبط با پرورش انواع طیور هستید و می‌خواهید با خرید دستگاه جوجه‌کشی با کیفیت از نحوه پرورش طیور اطمینان کامل داشته باشید، توصیه می‌کنیم حتما به وبسایت دستگاه جوجه‌کشی هدایت مراجعه فرمایید زیرا در وب‌سایت تمامی نکات و راهنمایی های لازم برای خرید دستگاه درج شده است.

افزون بر آن فیلم های مرتبط با کارآفرینی و رضایتمندی مشتریان گرامی در سایت در اختیار شما قرار گرفته است با مراجعه به وب‌سایت می‌توانید این فیلم ها را مشاهده نمایید. مجموعه صنعتی هدایت در شهر زیبا اصفهان قرار گرفته است ولی با تدبیر مدیریت مجموعه و امکانات در نظر گرفته شده، امکان ارسال محصول در تمامی نقاط کشور وجود دارد.

اگر در انتخاب دستگاه جوجه‌کشی تردید دارید به وب‌سایت هدایت مراجعه کنید و از تجربه مشتریان و مشاوره کارشناسان خبره این مجموعه استفاده کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه