نژادهای گوناگون بلدرچین

نژادهای گوناگون بلدرچین

محتوای جدول

دانشمندان تاکنون موفق به شناسایی 100 نژادهای گوناگون بلدرچین در سرتاسر کره آبی شده اند که بعضی از این نژادها در چندین سال گذشته به دلیل عوامل محیطی و شکار بی رویه منقرض شده و برخی دیگر نیز در معرض خطر انقراض قرار دارد؛ بنابراین با خرید دستگاه جوجه کشی بلدرچین و استفاده از آن ، میتوان انواع گوناگون بلدرچین را تولید کرد.

دانشمندان و زیست شناسان با مطالعاتی که درباره جمعیت نژادهای گوناگون بلدرچین در سرتاسر دنیا انجام دادند متوجه شدند که جمعیت بلدرچین در تمام نقاط جغرافیایی حدود ۳۰۰ میلیون قطعه تخمین زده شده که بیشترین جمعیت این جانور متعلق به نژاد بلدرچین معمولی و ژاپنی می‌باشد و این دو نژاد بلدرچین، گونه‌های متعددی دارد.

ویژگی‌های ذاتی و رفتاری بلدرچین ها

ویژگی‌های ذاتی و رفتاری بلدرچین ها در نژادهای گوناگون عمدتاً شبیه به هم می‌باشد و بیشتر در خصوصیات ظاهر با یکدیگر فرق دارند. از ویژگی‌ها و خصوصیات مشترک بلدرچین ها می‌توان به بلوغ کوتاه، سرعت رشد بسیار بالا و وزن کم آن‌ها اشاره کرد. علاوه بر آن بلدرچین ها از مقاومت بدنی بسیار بالایی برخوردارند از همین رو نسبت به سایر پرندگان کمتر دچار بیماری می‌شوند.

جالب است بدانید که بلدرچین ها در بازه زمانی کوتاه، تعداد بسیاری تخم تولید می‌کند به همین دلیل اگر علاقه جوجه آوری با دستگاه جوجه کشی دارید توصیه می‌کنیم از تخم بلدرچین به این جهت استفاده کنید.
به طور کلی بلدرچین ها در دو گونه اهلی و وحشی دیده می‌شوند. بلدرچین های اهلی، ذاتا وحشی می‌باشند زیرا این بلدرچین ها همان بلدرچین های وحشی بوده که توسط انسان اهلی شده‌اند. تاریخچه اهلی شدن بلدرچین ها به قرن ۱۱ برمی‌گردد.

در این قرن ژاپنی‌ها و چینی‌ها موفق شدند بلدرچین با نژادهای گوناگون را اهلی سازند. به همین دلیل بلدرچین های ژاپنی از شناخت شده ترین و معروف ترین نژادهای بلدرچین اهلی می‌باشد.
بلدرچین های اهلی برخلاف گونه وحشی آن تخم‌گذاری بسیار بالایی دارند و قادر به ایجاد ۱۵۰ الی ۲۵۰ عدد تخم در طول یک سال می‌باشند. البته لازم است بدانید که بر روی برخی از نژادهای این گونه بلدرچین ها نیز اصلاحات نژادی صورت گرفته است.

بلدرچین های وحشی معمولاً از وزن کمتری نسبت به نوع اهلی شده، برخوردارند. بلدرچین های وحشی توانایی زندگی در زیستگاه‌های گوناگون را دارند و جنس نر این گونه پرندگان ذاتاً پرخاشگر و قلمرو طلب می‌باشند.

در این نوشته از وبلاگ مجموعه تولیدی دستگاه جوجه کشی هدایت قصد داریم شما را با نژادهای گوناگون بلدرچین وحشی که هم اکنون توسط انسان اهلی شده و به صورت انبوه در سالن‌های پرورش رشد می‌نماید، آشنا کنیم. افزون بر آن به بررسی زیست شناسی بلدرچین خواهیم پرداخت. بعضی از نژادهای بلدرچین سنگین وزن بوده و گوشت بسیار لذیذ و مغذی دارد این گونه بلدرچین ها از لحاظ تخم‌گذاری مناسب نمی‌باشند و در جهت تامین نیاز‌های پروتئینی به بازارهای فروش ارائه می‌گردد.
بعضی از نژاد‌های بلدرچین دو منظوره می‌باشد یعنی علاوه بر وزن گیری مناسبی که دارند قادر به ایجاد تعداد بسیاری تخم در بازه زمانی کوتاه می‌باشند.

زیست شناسی بلدرچین

بلدرچین ها از نظر آناتومی بدنی، مقاوم می‌باشند و توانایی رشد و نمو در مناطق با آب و هوای گوناگون دارند و به راحتی می‌توانند خود را با شرایط نامساعد محیطی سازگار سازند. تعداد ضربان قلب بلدرچین ها در دقیقه حدودا ۵۰۰ الی ۶۰۰ ضربه می‌باشد.
از دیدگاه زیست شناسی این پرندگان در شاخه طنابداران و رده پرندگان قرار دارند که در راسته ماکیان و تیره قرقاولان طبقه بندی می‌شوند.

بلدرچین ژاپنی

نژاد بلدرچین ژاپنی از معروف ترین و مهم ترین نژادهای بلدرچین می‌باشد این نژاد از محبوبیت بسیار بالایی در بین پرورش دهندگان برخوردار است. نژاد بلدرچین ژاپنی شباهت بسیار زیادی با نژاد معمولی دارد این گونه بلدرچین ها در برابر بسیاری از بیماری‌ها مقاوم بوده و قادر به سازش و زندگی در آب و هوای گوناگون می‌باشد.
بلدرچین ژاپنیاز دیگر خصوصیات منحصر به فرد بلدرچین ژاپنی می‌توان به تخم‌گذاری بالای آن اشاره کرد علاوه بر آن گوشت این چگونه بلدرچین ها از خواص درمانی بسیار بالایی برخوردار بوده و سرشار از مواد مغذی و معدنی می‌باشد. برای اطلاع از خواص درمانی بی نظیر گوشت بلدرچین توصیه می‌کنیم مقاله معرفی بلدرچین را مطالعه فرمایید.
بلدرچین های ژاپنی بالغ وزنی حدود ۹۰ الی ۱۲۰ گرم دارند. البته دیگر گونه‌های تجاری نژاد بلدرچین ژاپنی برای تولید گوشت می‌تواند وزن بسیار بیشتر داشته باشد. طول بدن این پرنده وارد ۲۳ سانتی متر می‌باشد و جوجه کشی از تخم این نوع پرنده حدودا به ۱۷ الی ۱۸ روز زمان نیاز دارد.

بلدرچین های ژاپنی طیف گستره ای از رنگ را به خود اختصاص می‌دهند که این به دلیل، جهش آن‌ها می‌باشد. تعداد بسیار از بلدرچین های ژاپنی دارای پر‌هایی به رنگ خاکستری و قهوه ای می‌باشند البته بلدرچین ژاپنی که پر آن به رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای و یا سفید باشد نیز مشاهده می‌شود.
بلدرچین های ژاپنی از جنس نر و ماده بعد از رسیدن سن بلوغ دارای تفاوت ظاهری بوده از همین رو با مقیاس ویژگی‌های ظاهری می‌توان جنسیت آن‌ها را تشخیص داد.

بلدرچین سینه سفید هندی

همانطور که می‌دانید بلدرچین ها از نژادهای متفاوتی برخوردار بوده و یکی از شناخته شده ترین گونه‌های گوشتی این دسته از پرندگان، بلدرچین سینه سفید هندی می‌باشد و با کمی تأمل در مورد اسم این پرنده، به این نکته پی می‌بریم که در هند نسبت به سایر نقاط جهان، پراکندگی بیشتری را به خود اختصاص داده است.
بلدرچین سینه سفید هندیگفتنی است که یکی از مشخصه‌های ظاهری این نوع از بلدرچین ها، طیف رنگی موجود در پرهای آن می‌باشد و معمولاً پر‌هایی که در ناحیه سینه قرار دارند به رنگ سفید و پر‌های پشتی به رنگ قهوه‌ای می‌باشند، البته در نظر داشته باشید که ویژگی‌های ظاهری برای تشخیص گونه‌های جانوری و به خصوص این نژاد از بلدرچین ها معیار و ملاک مناسبی به شمار نمی‌رود زیرا به دلیل ترکیب نژاد در اثر فرآیند تولید مثل، دچار استثنائاتی شده است.

از آنجایی که نر و ماده بلدرچین سینه سفید هندی از نظر ظاهری شباهت‌های زیادی به هم دارند به راحتی نمی‌توان جنسیت آن‌ها را مشخص نمود، به همین دلیل افرادی که در این زمینه فعالیت دارند به صورت پیوسته رفتار این نوع از بلدرچین ها را زیر نظر گرفته و متناسب با شاخص‌ها و ویژگی‌های جنسی مورد نظر، جنسیت آن‌ها را تشخیص می‌دهند.

یکی دیگر از راهکارهای ساده و در عین حال قابل اطمینان برای تشخیص جنسیت این نوع از بلدرچین ها، تست کلواک می‌باشد و گفتنی است که این امر بعد از رسیدن به سن بلوغ امکان پذیر می‌باشد.در مورد وزن بلدرچین سینه سفید هندی می‌توان گفت که در صورت صحت و سلامت جسمانی تا سن ۵ هفتگی به وزنی قریب به ۱۸۲ گرم می‌رسند و تا ۲۴۰ گرم هم قابل افزایش می‌باشد.

این نوع از بلدرچین ها معمولا ۴۳ روز پس از تولد به بلوغ کامل رسیده و پس از آن علاوه بر اینکه جنسیت آن‌ها به راحتی قابل تشخیص می‌باشد توانایی گذراندن فرایند تخم‌گذاری را داشته و معمولا تخم این نوع بلدرچین ۱۱ گرم وزن دارد.

بلدرچین کالیفرنیایی

بلدرچین کالیفرنیایی از نظر ظاهری نسبت به دیگر بلدرچین ها از ظاهر چشم‌نوازی برخوردار بوده و خاستگاه اصلی این پرنده جنوب غربی آمریکای شمالی می‌باشد، بدن این پرنده متناسب با شرایط آب و هوایی زیستگاه خود وفق گرفته و به همین دلیل در برابر سرما مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند، گفتنی است که این نوع از بلدرچین ها در مناطق سرد و کوهستانی کشور ایران قابل پرورش می‌باشد.
بلدرچین کالیفرنیاییاز نظر ظاهری می‌توان گفت که در ناحیه سر این نوع از بلدرچین ها، تاج خمیده ای قرار گرفته که متشکل از شش پر می‌باشد.
در راستای آشنایی بیشتر با ویژگی‌های ظاهری این نوع از بلدرچین ها باید بدانید که در گونه‌های نر، تاج بلدرچین از ضخامت بیشتری برخوردار بوده و معمولاً به رنگ سیاه می‌باشد ولی تاج بلدرچین در نوع ماده آن، به رنگ قهوه ای مشاهده می‌شود در ادامه شایان به ذکر است که این تفاوت ظاهری، یکی از آسان ترین روش‌های شناخت گونه‌های نر و ماده می‌باشد.

اگر بخواهیم به لیست بلدرچین های اهلی شده نگاهی بیندازیم بلدرچین کالیفرنیایی از جمله مواردی می‌باشد که در سطور اول قابل مشاهده است. وزن این نوع پرنده قریب به ۲۵۰ گرم بوده و بدن آن‌ها به دلیل زندگی در زیستگاه طبیعی، در برابر عوامل بیماری زا مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهند.

این نوع از بلدرچین ها در دوره تخم‌گذاری بین ۱۲ تا ۲۰ عدد تخم می‌گذارند اما در عین حال توجه داشته باشید که میزان تخم‌گذاری بلدرچین کالیفرنیایی اهلی شده بسیار بیشتر از مقدار ذکر شده در بالا می‌باشد و لازم به ذکر است که دوره جوجه کشی این نوع از بلدرچین ها تقریباً ۲۳ روز به طول می‌انجامد.

بلدرچین اروپایی

بلدرچین اروپایی یکی دیگر از گونه‌های موجود در خانواده بلدرچین ها بوده که به دو صورت وحشی و اهلی در ایران یافت می‌شود. این نوع از بلدرچین ها از میزان پراکندگی بالایی برخوردار بوده و در اغلب مناطق اروپا، آفریقا و همچنین مناطق جنوبی آسیا قابل مشاهده می‌باشد.
بلدرچین اروپاییبلدرچین های اروپایی که با نام بلدرچین های معمولی شناخته شده تر می‌باشند یکی از مهم ترین نژاد‌های موجود در خانواده بلدرچین ها بوده که علاوه بر برخورداری از ویژگی تخم‌گذاری به عنوان بلدرچین گوشتی هم مورد توجه افراد قرار گرفته است.

بلدرچین های اروپایی نسبت به مناطق کوهستانی تمایل بیشتری به زندگی در مناطق دشتی و جلگه‌ها داشته و به همین دلیل در این مناطق تجمعات بیشتری از این نوع پرنده قابل مشاهده می‌باشد. دوره جوجه کشی بلدرچین های معمولی بین ۱۷ الی ۱۸ روز به طول می‌انجامد و در مورد وزن این نوع از بلدرچین ها می‌توان گفت که چیزی قریب به ۹۰ تا ۱۱۰ گرم بوده و طول بدنشان نزدیک به ۱۸ سانتی متر می‌باشد.

از نظر شرایط جوی می‌توان گفت که بلدرچین اروپایی با هر نوع آب و هوایی سازگاری یافته و به دلیل میزان تخم‌گذاری بالایی که دارد به عنوان یکی از مهمترین نژادها برای پرورش بلدرچین شناخته شده می‌باشد.

بلدرچین چینی یا مینیاتوری

بلدرچین چینی یا مینیاتوری که با نام بلدرچین آبی آسیایی شناخته شده تر می‌باشد، به عنوان یک عضو مهم در خانواده بلدرچین ها قرار گرفته است. از لحاظ ویژگی‌های ظاهری جنس نر این نوع بلدرچین ها رنگبندی خیره‌کننده‌ای داشته و نسبت به سایر بلدرچین ها از جثه ریزتری برخوردار می‌باشند.
بلدرچین چینی یا مینیاتوریزیستگاه بلدرچین چینی نسبت به دیگر بلدرچین ها کمی متفاوت تر بوده و به طور کلی می‌توان گفت که این نوع از بلدرچین ها به زندگی در کنار مزارع علاقه بیشتری دارند. گونه بلدرچین چینی برخلاف دیگر پرندگان تک همسری را برگزیده و به جفت خود بسیار وابسته می‌ماند، این نوع بلدرچین ها در دو حالت نر و ماده پرورش دهندگان خوبی نسبت به جوجه‌هایشان می‌باشند.

در فرایند تولید مثل۴ الی ۸ عدد تخم گذاشته و فرایند جوجه کشی در این نوع از بلدرچین ها ۱۷ الی ۱۹ روز به طول می‌انجامد و در مورد تخم این پرنده می‌توان گفت که از لحاظ ویژگی‌های ظاهری شبیه به رنگ قهوه ای می‌باشد.

وزن این نوع پرنده نسبت به سایر بلدرچین ها کمی پایین تر بوده و معمولاً بین ۳۰ الی ۴۰ گرم قرار می‌گیرد و طول بدن آن ۱۲ الی ۱۴ سانتی متر می‌باشد.
از لحاظ ویژگی‌های ظاهری می‌توان گفت جنس نر بلدرچین چینی نسبت به ماده آن تفاوت بسیار زیادی داشته و یکی از مهمترین تفاوت‌های موجود، طیف رنگی گسترده ای می‌باشد که درظاهر آن قابل مشاهده است و در نقطه متقابل می‌توان گفت که نوع ماده این نوع از بلدرچین ها کاملا قهوه ای می‌باشد، البته در این قسمت لازم به ذکر است که بلدرچین های چینی در رنگ‌های دیگری هم قابل مشاهده بوده که این عامل در اثر جهش‌های نژادی اتفاق افتاده است.

این نوع از بلدرچین ها از زیستگاه بسیار گسترده و پهناوری برخوردار بوده و معمولاً در مناطق جنوبی آسیا تا استرالیا یافت می‌شوند. بلدرچین های چینی به دلایل متفاوتی از جمله جثه ریز و میزان تخم‌گذاری پایینی که نسبت به دیگر بلدرچین ها دارند به ندرت برای اهداف تجاری یا به عنوان یک نوع حیوان خانگی مورد پرورش قرار می‌گیرند.

بلدرچین گامبلی

در خانواده گسترده بلدرچین ها، بلدرچین گامبلی به عنوان یکی از نژادهای زیبا شناخته شده بوده و از لحاظ ویژگی‌های ظاهری شباهت زیادی به نژاد کالیفرنیایی دارد.
این نوع از بلدرچین ها به عنوان یک نوع پرنده مقیم و غیر مهاجر در سرزمین‌های آمریکای شمالی زندگی می‌کند. این دسته از پرندگان به زندگی در طبیعت علاقه بیشتری داشته و معمولاً به صورت دسته‌های ۱۰ تایی در نزدیکی رودخانه‌ها و بوته‌های کاکتوس قابل مشاهده می‌باشد، بر همین مبنا می‌توان گفت که این نوع بلدرچین اغلبا به صورت وحشی بوده و کمتر به اهلی نمودن آن توجه کرده اند.

بلدرچین گامبلیغذای اصلی بلدرچین های گامبلی همانند دیگر نژادها بر پایه دانه گیاهان استوار بوده ولی در کنار دانه، از حشرات و خزندگان هم تغذیه می‌نمایند. بلدرچین گامبلی جثه درشتی داشته ولی در نقطه متقابل پاهای این نوع پرنده بسیار کوتاه بوده و حداکثر طول آن به ۳۵ سانتی متر می‌رسد.
وزن این نوع از بلدرچین ها در حالت بالغ تا ۲۵۹ گرم هم رسیده است. بلدرچین های گامبلی قابلیت پرواز داشته ولی لازم به ذکر است که ارتفاع پرواز‌هایی که انجام می‌دهند بسیار کوتاه و ناچیز می‌باشد.

از لحاظ ویژگی‌های ظاهری در بلدرچین های گامبلی می‌توان گفت که بین جنس نر و ماده تفاوت‌هایی وجود داشته و یکی از مهم ترین تفاوت‌های موجود در ظاهر آن‌ها رنگ پرهای بلدرچین می‌باشد، گونه نر این پرنده طیف رنگی گسترده تری داشته، به طوری که پرهای شکم و گردن آن نسبت به نوع ماده تیره تر می‌باشد.
هر دو نوع نر و ماده بر روی سر خود تاج یا به عبارت دیگر کاکل دارند ولی لازم به ذکر است که تاج نر نسبت به نوع ماده آن از ضخامت بیشتری برخوردار می‌باشد. بلدرچین گامبلی به عنوان یک نوع بلدرچین بومی‌به حیات خود در سرزمین‌های آمریکای شمالی می‌پردازند و نسبت به پرواز به دویدن در چمنزار تمایل بیشتری دارند.

بلدرچین آبی یا بلدرچین آفریقایی

بلدرچین آبی یا بلدرچین آفریقایی آبی یکی دیگر از گونه‌های بلدرچین بوده و همانطور که از نامش پیداست به عنوان یکی از بلدرچین های بومی آفریقا شناخته شده می‌باشد. در مورد زیستگاه اصلی این نوع از بلدرچین ها می‌توان گفت که زندگی در کنار چمنزار‌ها و جنگل‌های مرطوب را ترجیح داده و به کمک این موضوع خود را از دید شکارچیان پنهان می‌نمایند.

این نوع از بلدرچین ها اغلبا گیاه خوار بوده و گاها از حشرات تغذیه می‌نمایند. در مورد فرایند تخم‌گذاری و جوجه کشی این نوع از بلدرچین ها لازم است بدانید که در فصول تخم‌گذاری ۳ الی ۹ عدد تخم می‌گذارند و دوره جوجه کشی آن‌ها معمولاً ۱۶ روز طول می‌کشد.

بلدرچین کوهی

بلدرچین های کوهی یکی دیگر از نژادهای بلدرچین می‌باشد که از لحاظ ویژگی‌های ظاهری بسیار زیبا بوده و طول بدن آن به صورت تقریبی بین ۲۶ تا ۲۸ سانتی متر قرار می‌گیرد.
بلدرچین کوهیاین نوع از بلدرچین ها به عنوان پرندگان بومی‌مناطق کوهستانی ایالات متحده آمریکا، کلمبیا و کانادا شناخته شده می‌باشند و به همین دلیل می‌توان گفت که بلدرچین های کوهی به عنوان پرندگانی غیر مهاجر در اواخر تابستان و پاییز و زمستان به شکل دسته‌های ۲۰ تایی زندگی می‌کنند. در مورد بازه زمانی جوجه کشی بلدرچین های کوهی می‌توان گفت که معمولا ۲۱ تا ۲۵ روز به طول می‌انجامد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه