انواع بیماری‌های بلدرچین پیشگیری و روش درمان آن ها

انواع بیماری‌های بلدرچین پیشگیری و روش درمان آن ها

محتوای جدول

بلدرچین‌ها پرندگانی بسیار کوچک و محبوبی هستند. صنعت پرورش بلدرچین همانند سایر پرندگان دغدغه‌ها و مشکل‌های خاص خود را دارد، از جمله دغدغه‌های پرورش دهندگان طیور، بیماری‌های ویروسی و رایجی است که به دلیل عوامل ریز و درشت به وجود ‌می‌آید.

بلدرچین‌ها همانند دیگر پرندگان به بیماری‌های گوناگونی دچار ‌می‌شوند ولی نکته مهم و بسیار جالب این است که سیستم ایمنی بلدرچین در برابر بیماری‌ها بسیار مقاوم بوده و درصد ابتلا به بیماری در آن‌ها، بسیار کم ‌می‌باشد.

در این قسمت از سایت دستگاه جوجه‌کشی هدایت سعی داریم شما را با انواع بیماری بلدرچین و روش‌های درمان آن آشنا کنیم همچنین علائم و راهکارهای مناسب برای  پیشگیری از بیماری را شرح خواهیم داد. اگر در صدد راه اندازی کسب و کاری مرتبط با پرورش بلدرچین هستید و یا پرورش این پرنده زیبا را آغاز کردید حتما تا پایان مطلب ما را همراهی کنید.

نحوه کنترل بیماری یکی از عوامل تاثیر گذار در کسب و کار‌های مرتبط با پرورش بلدرچین  است که با سود حاصله، رابطه مستقیم و چشمگیری دارد. اگر ‌می‌خواهید روند کسب و کارتان  روند رو به رشدی را طی نماید و از همه جوانب اطمینان خاطر داشته باشید، کافیست چند دقیقه از زمان خود را برای خواندن این مطلب صرف کنید‌.

در ادامه توضیح مختصر درباره انواع بیماری‌ها خواهیم داد سپس علائم، راه‌های درمان و پیشگیری از آن‌ها را شرح ‌می‌دهیم؛ بیماری‌های بلدرچین از قبیل مواردی است که در ادامه به آن اشاره ‌می‌کنیم.

  • بیماری آنفولانزا
  • بیماری نیوکاسل
  • بیماری آبله
  • بیماری کانیبالیسم
  • بیماری مارک
  • بیماری عفونت کیسه زرد
  • بیماری کوکسیدوز
  • بیماری سیاه سر
  • بیماری برونشیت عفونی

بیماری آنفولانزا در بلدرچین

آنفولانزا یکی از بیماری‌های ویروسی در انواع پرندگان است که با سرعت متوسط در بین گله پخش ‌می‌شود. بیماری آنفولانزا بیش‌تر در بلدرچین‌های جوان قابل مشاهده بوده و همچنین  انواع گوناگونی دارد که دو نوع رایج آن از نوع A و C است.

امروزه شیوع آنفولانزای نوع A و C در بلدرچین‌های جوان بیش‌تر است که در صورت عدم کنترل و بی احتیاطی ممکن است سبب مرگ آن‌ها شود ولی از آن دسته بیماری هایی است که در صورت شناسایی به موقع، به سرعت قابل درمان است و آسیب چندانی به گله وارد نخواهد کرد.

 

علائم بیماری آنفولانزا

از علائم ابتدایی بلدرچین‌هایی که به بیماری آنفولانزا دچار شدند ‌می‌توان به نشانه‌های همچون مشکلات تنفسی، بی حالی و اسهال اشاره کرد. پس از گذشت چند روز و شدت گرفتن روند بیماری، بلدرچین‌ها علا‌ئمی همچون التهاب کیسه‌های هوایی و پر شدن سینوس ها را در خود نشان خواهند داد.

پر شدن سینوس‌ها از ماده پنیری از مهم‌ترین نشانه‌های آنفولانزا ‌می‌باشد که بسیار خطرناک بوده و در بلدرچین‌های کوچک و بالغ ممکن است سبب خفگی و حتی مرگ شود، علاوه بر علائم ذکر شده در بالا ‌می‌توان به کبودی قسمت سر و پا‌های بلدرچین اشاره کرد.

 

بلدرچین‌های مبتلا شده به بیماری آنفولانزا آبریزش بی اندازه از چشم‌های خود دارند همچنین اگر بلدرچین‌های تخمگذار به بیماری آنفولانزا مبتلا گردند کیفیت و کمیت تخم آن‌ها بسیار پایین خواهد آمد. بیماری آنفولانزا در بلدرچین‌های کوچک، سبب روند رشد نزولی خواهد شد.

 

راه‌های پیشگیری و درمان بیماری آنفولانزا

به طور کلی رعایت اصول بهداشتی و نکات مهم در پرورش بلدرچین از بروز انواع بیماری از جمله بیماری آنفولانزا جلوگیری خواهد نمود. برای پیشگیری از شیوع بیماری آنفولانزا حتماً دستگاه‌های جوجه‌کشی را بعد از پایان هر دوره با محلول‌های خاص ضد عفونی کنید و از پاکیزگی آن اط‌مینان حاصل کنید.

جداسازی بلدرچین‌ها از سایر پرندگانی که تازه مبتلا به آنفولانزا شده‌اند بهترین راه پیشگیری از ابتلا دیگر پرندگان به بیماری آنفولانزا است.

بهترین راه درمان بلدرچین‌ها، استفاده از واکسن ویژه ‌می‌باشد. افزون بر نکات ذکر شده از تماس مستقیم با تجهیزات و وسایل بلدرچین‌های مبتلا، خودداری کنید زیرا این یک بیماری ویروسی بوده و به راحتی منتقل ‌می‌شود.

‌میزان مرگ و ‌میر بلدرچین‌ها به دلیل آنفولانزا بین 10 تا 80 درصد ‌می‌باشد که مرگ بیش‌تر آن‌ها بر اثر مسدود شدن مجاری تنفسی اتفاق افتاده است.

 

 

بیماری نیوکاسل در بلدرچین

بیماری نیوکاسل یکی دیگر از بیمار‌های ویروسی است که از دغدغه‌های بزرگ پرورش دهندگان طیور محسوب ‌می‌شود. بیماری نیوکاسل در بلدرچین‌ها به سرعت منتقل ‌می‌گردد و دستگاه‌های عصبی و تنفسی را به شدت درگیر ‌می‌کند. این بیماری آسیب‌ های شدیدی را در گله به جای ‌می‌گذارد.

این بیماری از طریق عوامل همچون ترشحات تنفسی، وجود مدفوع آلوده در مکان پرورش و لاشه پرندگان بیمار به بلدرچین‌های سالم منتقل ‌می‌شود.

علائم بیماری نیوکاسل

از شایع‌ترین بیماری‌ها در بین نژاد های گوناگون بلدرچین بیماری نیوکاسل ‌می‌باشد بلدرچین‌ها زمانی که به این بیماری مبتلا‌ می‌شوند علائمی همچون پایین افتادگی بال‌ها، سستی، سرفه، پنومونی بینایی دارند.

از علائم ظاهری بلدرچین‌های مبتلا به بیماری نیوکاسل ‌می‌توان به مشکلات تنفسی، آبریزش بینی، نفس کشیدن تند  تند و با دهان اشاره کرد، علاوه بر این‌ها نشانه‌هایی همچون لرزش شدید در عضله‌ها و فلج شدگی دارند. علائم  دیگر بیماری نیوکاسل در بلدرچین عبارتند از:

  • اسهال‌های سبز رنگ
  • به سوی عقب راه رفتن
  • برگشت سر به سمت عقب
  • پیچ خوردگی سر
  • آبکی بودن سفیده تخم
  • تشنگی زیاد و غذا نخوردن
  • غلت زدن بر روی ز‌مین

انواع بیماری‌های بلدرچین پیشگیری و روش درمان آن ها 3

با توجه به تحقیقات و بررسی‌های انجام شده، دانشمندان و جانورشناسان متوجه شدند که تخم بلدرچین مبتلا به بیماری نیوکاسل از کیفیت پایینی برخوردار بوده و شکل آن رنگ پریده و نرم است؛ همچنین تولید تخم در صورت ادامه بیماری، روند نزولی را طی خواهد نمود.

 

راه‌های پیشگیری و درمان نیوکاسل

برای پیشگیری از ابتلا به بیماری نیوکاسل رعایت الزامات بهداشتی همچون پاکیزه نگه داشتن و ضدعفونی کردن محیط پرورش و دستگاه جوجه‌کشی را نسبت به دیگر کار های خود در اولویت قرار دهید، همچنین فضولات را به موقع در محیط‌ های مناسب دفن ‌می‌کنید.

دفن کردن به موقع جسد بلدرچین‌های مبتلا به بیماری نیوکاسل، بهترین راه برای جلوگیری از شیوع بیش‌تر این بیماری است علاوه بر آن واکسیناسیون پرنده‌ها در کنترل بیماری نقش چشمگیری داشته زیرا واکسیناسیون به موقع رابطه مستقیم با  مهار بیماری دارد.

واکسیناسیون سبب ‌می‌شود که دستگاه ایمنی پرندگان در برابر این بیماری تا حد زیادی مقاوم گردد و امکان نفوذ بیماری به بدن را دشوار سازد. واکسیناسیون پرندگان با سه روش قابل انجام است که بدین ترتیب ‌می‌باشند:

  • تزریق مستقیم
  • اسپری کردن
  • واکسینه کردن توسط آب آشا‌میدنی

برای درمان بیماری نیوکاسل ‌می‌توانید از واکسن پیشگیری نیوکاسل برای پرندگان استفاده کنید همچنین استفاده از آنتی بیوتیک‌های مرتبط برای درمان این بیماری بسیار مناسب است لازم به ذکر است که بیماری نیوکاسل واکسن مخصوص برای درمان دارد بنابراین بهترین راه درمان، پیشگیری از شیوع این بیماری است.

‌میزان تلفات این بیماری در بلدرچین‌ها حدود 100 درصد ‌می‌باشد که در صورت کنترل شدن سریع تر از بین ‌می‌رود و خسارت چندانی را به جای نخواهد گذاشت.

بیماری آبله در بلدرچین

بیماری آبله از شایع‌ترین بیماری‌ها در گله بلدرچین ‌می‌باشد که از گذشته تاکنون وجود داشته است شما از دیدن تاول بر روی بدن بلدرچین به راحتی متوجه بیماری آبله خواهید شد، امکان تشخیص این بیماری بسیار ساده و با پیشرفت تکنولوژی و روش‌های نوین پرورش بلدرچین، درمان آن هم نسبت به گذشته آسان گردیده است.

 

علائم بیماری آبله

بلدرچین‌ها پس از مبتلا شدن به این بیماری تا ۱۵ روز هیچ نشانه ای از خود بروز نمی‌دهند از این جهت برای گله بسیار خطرناک ‌می‌باشد بیماری آبله یک دوره 40 روزه دارد و بلدرچین مبتلا شده پس از این دوره کاملا بهبود ‌می‌یابد ولی ممکن است عوامل بیماری تا چندین ماه در محیط پرورش همچنان وجود داشته باشد.

از جمله نشانه‌های بیماری آبله در بلدرچین ‌می‌توان به تاول ایجاد شده بر روی پلک و تاج آن اشاره کرد، این بیماری در مدت زمان کوتاهی به سرعت گسترش ‌می‌یابد سپس رنگ آن قهوه‌ای شده و خشک ‌می‌گردد.

انواع بیماری‌های بلدرچین پیشگیری و روش درمان آن ها 4

افزون بر آن، بلدرچین‌های آلوده به بیماری آبله نشانه‌های همچون ورم کردن پرده نازک چشم، کم اشتهایی و وجود زخم در دهان را از خود بروز ‌می‌دهند.

 

راه‌های پیشگیری و درمان بیماری آبله

بهترین و مناسب‌ترین روش برای پیشگیری از بیماری آبله با صرف کمترین هزینه ممکن، رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن سالن پرورش و دستگاه جوجه‌کشی است، علاوه بر آن استفاده از سیستم‌های تهویه استاندارد در پیشگیری از بیماری آبله نقش بسزایی دارد.

بیماری آبله بیش‌تر توسط حشرات که خود از ناقلان بیماری بوده در بین پرندگان پخش ‌می‌شود و از این طریق بیش‌تر پرندگان را تحت تاثیر قرار می‌دهند. مناسب‌ترین و بهترین روش‌ها برای پیشگیری از بیماری آبله استفاده از تجهیزات مناسب برای جلوگیری از ورود آن به سالن‌های پرورش و محیط‌هایی است که بلدرچین‌ها در آن قرار دارند.

علاوه بر آن واکسینه کردن پرنده‌ها و استفاده از مواد غذایی با کیفیت و ارزشمند در پیشگیری از انواع بیماری بسیار موثر بوده و همچنین برای درمان هم نقش بسزایی دارد.

 

 

بیماری کانیبالیسم در بلدرچین

بیماری کانیبالیسم با دیگر بیماری‌ها بسیار متفاوت بوده زیرا یک نوع بیماری روحی و روانی است.  بیماری کانیبالیسم در بین بلدرچین‌های کوچک و بالغ دیده ‌می‌شود این بیماری به دلیل استرس و نبود آرامش در بین پرندگان بروز ‌می‌کند که از جمله این عوامل ‌می‌توان به کمبود تمهیدات مثل آب‌خوری و دان‌خوری اشاره کرد.

علاوه بر آن نوردهی زیاد و نامناسب باعث ایجاد بیماری کانیبالیسم ‌می‌شود این بیماری آسیب‌های جسمی بسیاری را در پرندگان به جای ‌می‌گذارد. استفاده از روش‌های صنعتی در پرورش بلدرچین برای کنترل کردن بهتر بیماری‌ها از جمله بیماری کانیبالیسم که بر اثر مدیریت نادرست ایجاد ‌می‌گردد بسیار مناسب است.

 

علائم بیماری کانیبالیسم

همان‌طور که گفته شد بیماری کانیبالیسم و یا خشونت رفتاری یک نوع بیماری روحی روانی ‌می‌باشد به همین دلیل تنها نشانه آن نوک زدن بلدرچین به سایر پرندگان ‌می‌باشد، البته برخی مواقع ممکن است این رفتار به صورت کندن یا کشیدن پر‌های خودش صورت بگیرد.

 

راه های پیشگیری و درمان بیماری کانیبالیسم

بهترین شیوه برای پیشگیری از بیماری کانیبالیسم حدف عواملی است که باعث استرس می‌شود، همچنین با دان ریزی به موقع و مرتب به راحتی ‌می‌توانید از بیماری کانیبالیسم جلوگیری کنید. جداسازی بلدرچین بیمار از سایر پرندگان در کاهش ‌میزان  تلفات نقش بسزایی دارد.

درمان بلدرچین‌های مبتلا به بیماری کانیبالیسم بدین صورت است ابتدا بلدرچین‌های آلوده را از گله جدا کنید و با کم کردن نور سبب کاهش فعالیت‌های غیر ارادی آن‌ها شوید سپس در قفس بلدرچین مقداری برگ سبز درختان را از جهت نوک زدن بلدرچین‌ها قرار دهید. ‌میزان مرگ و ‌میر این بیماری در صورت عدم کنترل حدود 100 درصد است.

 

 

بیماری مارک در بلدرچین

بیماری مارک از نوع بیماری‌های عصبی است که باعث اختلال در سیستم عصبی پرندگان ‌می‌شود به طور کلی می‌توان  گفت این بیماری اعصاب پرنده را مورد هدف قرار ‌می‌دهد و پس از گذشت سه هفته یا 21 روز از هنگام بیرون آمدن پرنده از تخم علائم آن در پرنده دیده ‌می‌شود. بیماری مارک در بلدرچین معمولا در صورت تماس پرنده با دیگر پرندگان شکاری بروز ‌می‌کند.

علائم بیماری مارک

از آن‌جا که این بیماری یک بیماری عصبی بوده اعصاب پرنده را تحت تاثیر خود قرار ‌می‌دهد از همین رو به سرعت قابل شناسایی نیست و علائم این بیماری بعد از گذشت ۲۰ روز در پرنده نمایان ‌می‌شود.

انواع بیماری‌های بلدرچین پیشگیری و روش درمان آن ها 5

از جمله علائم بیماری مارک در بلدرچین‌ها ‌می‌توان به از کار افتادگی بال، گردن و پا های آن اشاره کرد به گونه ای که دیگر پرنده نمی‌تواند بایستد و یا حتی پای خود کمی به عقب یا جلو تکان دهد.

شدت گرفتن این بیماری در بلدرچین‌ها سبب فلج شدن یک طرف بدن و یا هر دو طرف آن می‌گردد همچنین سبب کم اشتهایی و لاغر شدن بیش از اندازه ‌می‌شود با پیشرفت این روند مرگ بلدرچین بیمار حتمی خواهد بود.

راه‌های پیشگیری و درمان بیماری مارک

مهم‌ترین روش برای پیشگیری از بیماری مارک واکسیناسیون همه پرندگان ‌می‌باشد همچنین باید تمام استاندارد های بهداشتی به صورت دقیق رعایت گردد پاکسازی سالن‌های پرورشی و دستگاه‌های جوجهکشی در جلوگیری از بروز بیماری بسیار موثر است.‌

متاسفانه بیماری مارک از نوع بیماری‌های ویروسی بوده از همین جهت هیچ درمان قاطعی برای آن آن وجود ندارد و بهترین درمان، پیشگیری از بروز بیماری است در صورت ابتلا بلدرچین به بیماری مارک نخست آن را از گله جدا کنید سپس با استفاده از غذا های مناسب سبب تقویت آن شوید.

 

بیماری عفونت کیسه زرده در بلدرچین

بیماری عفونت کیسه زرده در جوجه بلدرچین‌ها رخ ‌می‌دهد هنگا‌می که جوجه‌ها متولد ‌می‌شوند کیسه زرده به همراه بدن آن‌ها ‌می‌باشد. بلدرچین‌ها به مدت زمان ۲۴ تا ۳۶ ساعت هیچ گونه آب و غذایی مصرف نمی کنند و انرژی آن‌ها توسط همین کیسه زرده تا‌مین ‌می‌شود.

بعد از گذشته ۳۶ ساعت کم کم کیسه توسط بدن جذب ‌می‌شود حالا اگر دستگاه جوجه‌کشی به طور دقیق ضدعفونی نشده و آلوده به عوامل بیگانه باشد احتمال وقوع بیماری عفونت کیسه زرده در تخم‌ها بسیار بالا خواهد رفت.

اگر به جوجه بلدرچین‌ها پس از تولد آب و غذا داده شود ممکن است کیسه زرده به راحتی جذب بدن نشود و سبب عفونت ‌می‌گردد.

 

علائم بیماری کیسه زرده

کاهش اشتها، تورم در ناحیه شکم، ایجاد اسال، کیسه زرده بزرگ، افسردگی، گوشه گیری و جمع شدن جوجه‌ها در یک منطقه از جمله علائم و نشانه‌های بیماری کیسه زرده ‌می‌باشد.

راه‌های پیشگیری و درمان کیسه زرده

برای پیشگیری از بیماری کیسه زرده دستگاه‌های جوجه‌کشی را به دقت ضدعفونی کنید همچنین در متعادل سازی دما دقت کافی داشته باشید. نگهداری بلدرچین‌های مادر در محیط‌های سالم و مطمئن از جمله شیوه‌های جلوگیری از بیماری کیسه زرده می‌باشد.

استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان جوجه بلدرچین‌ها بسیار مناسب است تلفات بیماری کیسه زرده دقیقا 100 درصد ‌می‌باشد.

 

بیماری کوکسیدوز

از شایع‌ترین بیماری‌ها در ‌میانه گله بلدرچین، کوکسیدوز ‌می‌باشد که دستگاه گوارش را مورد حمله قرار ‌می‌دهد کوکسیدوز یک انگل است که از راه غذا و آب آلوده وارد بدن جاندار ‌می‌شود.

انگل پس از ورود جذب مواد مغذی را در بدن به مقدار قابل توجهی کاهش ‌می دهد انگل از زمانی که توسط غذای آلوده وارد بدن جاندار ‌می‌شود روده را تحت تاثیر خود قرار ‌می‌دهد.

علائم بیماری کوکسیدوز

زمانی که بلدرچین تازه به بیماری کوکسیدوز مبتلا شده است علائمی همچون بی حالی و سستی از خود بروز ‌می‌دهد پس از شدت گرفتن بیماری علائمی همچون کاهش تغذیه و آب، کاهش وزن و اسهال خونی را دارد.

راه‌های پیشگیری و درمان بیماری کوکسیدوز

استفاده از دارو‌های ضد انگل برای جلوگیری از از بروز بیماری کوکسیدوز بسیار مناسب است ضدعفونی کردن وسایل و تجهیزات سالن‌های پرورشی و حفظ رطوبت مناسب از جمله شیوه‌های پیشگیری از بروز بیماری کوکسیدوز ‌می‌باشد.

اگر بلدرچین‌ها را بستر سالن نگهداری ‌می‌کنید در ضدعفونی آن مناطق بسیار حساس عمل کنید زیرا بلدرچین‌ها در مناطق نزدیک آب‌خوری و دان‌خوری به دلیل مرطوب بودن بیش‌تر در معرض آلوده شدن به بیماری ‌می‌باشند.

اغلب این بیماری در پرندگان جوان دیده ‌می‌شود که بیش‌تر مواقع سبب مرگ آن‌ها ‌می‌شود، بلدرچین‌های بالغ در برابر بیماری کوکسیدوز مقاومت بالایی دارند. برای درمان بیماری کوکسیدوز ‌می‌توان از واکسن مربوطه استفاده کرد اما تاثیر چندانی ندارد در صورت کنترل نشدن ‌میزان مرگ و ‌میر 50 تا 80 درصد خواهد بود.

 

بیماری سر سیاه در بلدرچین

بیماری سر سیاه از نوع بیماری‌های عفونی و انگلی بوده که نام علمی آن هیستومونیازیس است این بیماری در بین پرندگانی همچون بلدرچین مرغ و بوقلمون نسبت به دیگر پرندگان شایع‌تر ‌می باشد. انگل‌هایی که موجب بیماری سر سیاه ‌می‌شود کبد را تحت تاثیر خود قرار ‌می‌دهد و بلدرچین‌های جوان بیش‌تر به این بیماری مبتلا ‌می‌شود.

عامل بیماری سرسیاه از طریق تخم کرم‌های روده ای و مدفوع وارد بدن جاندار شده و بین پرندگان پخش ‌می‌شود درصد انتقال بیماری سرسیاه از طریق تخم کرم‌ها نسبت به سایر بیش‌تر ‌می‌باشد زیرا ‌می‌توانند در بازه زمانی طولانی زنده بمانند.

راه‌های پیشگیری و درمان بیماری سرسیاه

زمانی که بلدرچین دچار بیماری سر سیاه ‌می‌شود، اشتهای آن به اندازه قابل توجهی کاهش یافته و و وزن آن کم ‌می‌شود همچنین بیش‌تر احساس تشنگی کرده و آب مصرف ‌می‌نماید. از نشانه‌های این بیماری ‌می‌توان به پژمردگی پرنده، وجود قطرات زرد رنگ در فضولات پرنده، افتادگی بال‌های آن اشاره کرد.

راه‌های پیشگیری و درمان بیماری سرسیاه

برای پیشگیری از بیماری سر سیاه بستر مواد را تعویض کرده همچنین از تجهیزاتی استفاده کنید که امکان ورود حشرات به محیط پرورش وجود نداشته باشد استفاده از بستر‌های مرطوب باعث رشد انگل‌ها ‌می‌شود بنابراین از بستر‌های مناسب استفاده کنید.

این بیماری تا 10 روز اول هیچ تلفاتی ندارد و بعد از گذشت این بازه زمانی مرگ بلدرچین‌های مبتلا اتفاق ‌می‌افتد. سعی کنید قبل از گذشت این مدت زمان بیماری را تحت کنترل خود در بیاورید زیرا تلفات آن 100 درصدی ‌می‌باشد.

 

بیماری برونشیت عفونی در بلدرچین

برونشینت یک بیماری بسیار حاد و ویروسی در ‌میان بلدرچین‌هاست که دستگاه تنفسی را مورد هدف قرار ‌می‌دهد این بیماری با ایجاد اختلالات در تنفس و مشکلات ریوی سوال مرگ بلدرچین‌ها ‌می‌شود.

شیوع و گسترش بیماری برونشیت اصولاً از طریق بلدرچین‌های مادر خریدار شده است که در مجاورت با بوقلمون‌ها پرورش یافته اند.

علائم بیماری برونشیت عفونی

سرفه، نفس کشیدن با دهان، عطسه، خس خس زدن سینه، اختلالات عصبی و کاهش وزن از نشانه‌های بیماری برونشیت عفونی ‌می‌باشد این بیماری در بلدرچین‌های تخمگذار باعث کاهش روند تخمگذاری و کیفیت آن ‌می‌شود.

راه‌های پیشگیری و درمان بیماری برونشیت عفونی

خرید بلدرچین‌های مادر از مراکز معتبر و خوشنام در جلوگیری از بروز بیماری برونشیت نقش بسزایی دارد متاسفانه درمان خاصی برای بیماری برونشیت وجود ندارد و بهترین درمان پیشگیری از بروز آن ‌می‌باشد. در صورت کنترل نشدن این بیماری تلفات 80 درصدی در گله به جای خواهد گذاشت.

 

نظرات خود را درباره بنویسید

در این مطلب از سایت دستگاه جوجه‌کشی هدایت شما را با انواع بیماری‌های بلدرچین که امروز بسیار شایع ‌می‌باشد، آشنا کردیم همچنین علاوه بر معرفی راهکار‌های مناسب جهت پیشگیری و درمان را به شما ارائه دادیم.

لطفاً از قسمت نظرات تجربیات خود را در پرورش بلدرچین با ما در ‌میان بگذارید همچنین اگر راهکاری برای پیشگیری یا درمان برای بیماری‌های ذکر شده در متن را دارید از طریق قسمت نظرات، ما و کاربران گرا‌می سایت را مطلع سازید همچنین اگر پرسش یا سوالی دارید حتما با کارشناسان وبسایت در ‌میان بگذارید.

 

 

گروه صنعتی هدایت از سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را به صورت تخصصی در زمینه ی تولید دستگاه های جوجه کشی خانگی و نیمه صنعتی از جمله : دستگاه جوجه کشی آرکام ، دستگاه جوجه کشی ارزان ، دستگاه جوجه کشی اسکندری ، دستگاه جوجه کشی ایزی باتور ، دستگاه جوجه کشی بلدرچین دماوند ، دستگاه جوجه کشی فاخته ، دستگاه جوجه کشی ققنوس ، دستگاه جوجه کشی مشهد برق ، دستگاه جوجه کشی 10 تایی ، دستگاه جوجه کشی 24 تایی ، دستگاه جوجه کشی 30 تایی ، دستگاه جوجه کشی اردک  ، دستگاه جوجه کشی بلدرچین آغاز کرده است این مجموعه با بهره گیری از علم روز دنیا و استفاده از تجارب اساتید مطرح کشوری و الگو برداری از دستگاه های برتر اروپایی توانسته است در مدت زمان کوتاهی به بالاترین سطح کیفی در زمینه دستگاه جوجه کشی در کل کشور دست پیدا کند .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *