آشنایی کامل با بلدرچین

آشنایی کامل با بلدرچین

محتوای جدول

معرفی بلدرچین

بلدرچین پرنده ای با جثه کوچک است که از ویژگی های ظاهری بارز آن می توان به وزن ۲۰۰ گرمی آن اشاره کرد. در این مطلب قصد داریم تا به معرفی مشخصات و خصوصیات بلدرچین بپردازیم اگر دوست دارید با این پرنده زیبا که گوشت آن طعم بسیار لذیذ و خوشمزه ای دارد آشنا شوید حتماً تا پایان مطلب ما را همراه کنید.

ما در این مقاله از سایت هدایت قصد داریم تا شما را با پرند های که امروزه بسیار در جامعه محبوب بوده آشنا کنیم اگر از آن دسته افراد هستند که به دلیل محبوب بودن این پرنده می خواهید با خواص و خصوصیات آشنا شوید ولی به دنبال منبع معتبر برای یافتن این اطلاعات می گردید توصیه می کنیم مطلب این سایت را تا انتها مطالعه کنید.

 

ما در این مقاله از سایت هدایت قصد داریم تا شما را با پرند های که امروزه بسیار در جامعه محبوب بوده آشنا کنیم اگر از آن دسته افراد هستند که به دلیل محبوب بودن این پرنده می خواهید با خواص و خصوصیات آشنا شوید ولی به دنبال منبع معتبر برای یافتن این اطلاعات می گردید توصیه می کنیم مطلب این سایت را تا انتها مطالعه کنید.

مطالب این سایت توسط کارشناسان با تجربه و با بهره گیری از منابع معتبر نوشته شده است شما با گذاشتن کمترین زمان ممکن می توانید پاسخ سوالات خود را در این مقاله بیاید آن چه که در ادامه به آن می پردازیم بدین صورت است.

  • مشخصات کلی بلدرچین
  • ویژگی های عمومی بلدرچین
  • خواص گوشت بلدرچین
  • سن بلوغ بلدرچین
  • آیا پرورش بلدرچین سود آور است؟
  • قفس مخصوص برای پرورش بلدرچین
  • 8 نکته مهم در پرورش بلدرچین
  • نژاد های گوناگون بلدرچین در سراسر جهان

مشخصات کلی بلدرچین

برای آشنایی بیشتر با این پرنده لازم به ذکر است که در خانواده قرقاول ها جای گرفته که در مجموع زیر خانواده گونه بلدرچین ها و مرغ های مزرعه می باشد به طور کلی بلدرچین های مورد توجه پرورش دهندگان به دو دسته چینی و اروپایی تقسیم بندی می شوند که این دو گونه شباهت های بسیاری به یکدیگر دارند.

از مواردی که باعث تفاوت در این دو گونه شده می توان به سایز و جثه بدن بلدرچین اشاره کرد طول بدن بلدرچین های اروپایی حدود ۱۸ سانتی متر و بلدرچین های ژاپنی حدود ۱۵ سانتی متر می باشد بنابراین نژاد بلدرچین اروپایی از بلدرچین ژاپنی دارای جثه بزرگ تری می باشد.

بلدرچین های ژاپنی سازگاری بسیار بالایی با آب و هوای گوناگون دارند و بدنشان در برابر بسیاری از بیماری ها مقاوم است از دیگر ویژگی های بلدرچین ژاپنی می توان به تخمگذاری بالای آن اشاره کرد همچنین استفاده از گوشت این نژاد پرنده برای بدن بسیار مفید است.

بلدرچین های ژاپنی دارای رنگ های گوناگونی هستند بسیاری از آن ها دارای پرهای خاکستری و قهوه ای هستند ولی رنگ پر برخی از آن ها قرمز مایل به قهوه ای، سفید و رنگ های دیگر می باشد همچنین میزان وزن نژاد بلدرچین های ژاپنی در حدود 90 تا 120 می باشد.

بلدرچین های اروپایی که نام رایج آن در میان مردم، بلدرچین معمولی است در اقصی نقاط جهان به صورت اهلی و وحشی یافت می شود این نژاد در بسیاری از مناطق قاره آفریقا، اروپا و قسمت جنوب آسیا وجود دارند.

از مهمترین نژادهای بلدرچین می توان به بلدرچین های معمولی اشاره کرد که به دو صورت گوشتی و تخمگذار پرورش می یابند این پرندگان اغلب در مناطق دشتی و جلگه ای زندگی می کنند و تعداد کمی از آن ها را می توان در مناطق کوهستانی یافت کرد.

وزن بلدرچین های اروپایی بین 90 تا 110 گرم می باشد این پرنده ها سریع با آب و هوای گوناگون سازش می یابند از مهمترین دلایلی که سبب اهمیت این نژاد برای پرورش روز افزون شده تخم گذاری بالا و مقاومت بسیار زیاد آن است.

از ویژگی های کلی بلدرچین می توان به صدای این پرنده اشاره کرد که آن را از دیگر پرندگان متمایز می سازد صدای بلدرچین شبیه کلمات (بد بد) می باشد به همین دلیل برخی از افراد این پرنده را به نام بدبده می شناسند اگر برای پرورش بلدرچین دچار تردید هستید باید گفته شود که پرنده ای کم سر و صدا است و از این بابت مشکلی ایجاد نمی کند.

 

ویژگی های عمومی بلدرچین

این پرنده زیبا در دمای 24 تا 26 درجه سیلسیوس می زیستد و رطوبت محیطی مورد نیاز برای زندگی بلدرچین حدود 45 تا 70 درصد می باشد پرورش بلدرچین در محیطی با رطوبت کمتر از مقدار ذکر شده به سختی ممکن است.

تعداد معمول ضربان قلب بلدرچین 500 تا 600 بار در دقیقه و میزان متوسط خوراک آن 25 الی 30 گرم در طی یک شبانه روز می باشد دوره جوجه کشی با استفاده از روش های مناسب و دستگاه جوجه کشی این پرنده در بازه زمانی 15 تا 18 روز است.

بلدرچین ها برای پرورش کامل باید یک جیره غذایی مناسب داشته باشند که دارای تمامی مواد معدنی مانند پروتئین، ویتامین و آهن باشد شاید برای شما این سوال ایجاد شود که آیا گندم برای تغذیه بلدرچین مناسب می باشد؟

دانه های گندم و شبیه آن دارای پروتئین و آهن بالایی است ولی همه ویتامین های لازم برای پرورش بلدرچین را ندارد تغذیه با این دانه ها سبب کاهش راندمان تخمگذاری در بلدرچین می شود.

در گوشت بلدرچین مقدار زیادی فسفر ، پتاسیم، مواد معدنی و آهن وجود دارد اگر گوشت بلدرچین را در در بین غذا های روزمره خود می توانید از فشار خون بالا و کم خونی به حد زیادی جلوگیری کنید.

آیا می دانستید که بلدرچین هیچ گاه به روی تخم های خود کرج نمی شود امروزه با پیشرفت صنعت، برای پرورش بلدرچین از دستگاه جوجه کشی استفاده می شود این روش سبب شده تا تعداد بلدرچین های بیشتری در بازه زمانی مشخص رشد کرده و از تخم بیرون بیاید.

 

خواص گوشت بلدرچین

در کتاب های طب سنتی به خواص گوشت بلدرچین برای درمان انواع بیماری ها بسیار اشاره شده است به گونه ای که ادریسی بزرگ، این دانشمند طبق گفته است چکاندن خون بلدرچین در گوش باعث رفع بیماری های گوش شده و خوردن آن در شکم را از بین می برد.

یکی از پزشکان بزرگ قرن ششم به نام عبدالملک بن زُهْر اندلسی اشاره کرده که خوردن گوشت بلدرچین برای بیماری های کلیوی بسیار مناسب و باعث خرد شدن سنگ کلیه می شود همچنین تصور برخی از پزشکان در گذشته به تخم بلدرچین این گونه بوده که سبب گویایی زبان می شود و برای زبان باز کردن کودکان مناسب است البته این تصور به دلیل پر حرفی و صدای اوست.

امروزه برای بسیاری از دانشمندان و پزشکان ثابت شده است که استفاده از گوشت بلدرچین برای سلامتی مفید بوده و خواص بسیاری دارد در ادامه به برخی از خواص گوشت بلدرچین های پرداخت.

مراقبت از سلامت قلب:
متخصصان و پزشکان به بیمارانی که مشکلات قلبی دارند توصیه می کنند از گوشت بلدرچین برای مراقبت از قلب خود استفاده کند زیرا در گوشت بلدرچین پروتئین بسیاری وجود دارد که این پروتئین در پایداری سطح کلسترول بد خون نقش موثری را ایفا می کند.

 

باعث ترمیم بافت های بدن:

از دیگر خواص گوشت بلدرچین می توان به ترمیم بافت آسیب دیده بدن اشاره کرد پروتئین های موجود در گوشت بلدرچین سبب ترمیم بافت و سلول های آسیب دیده پوست، ناخن و مو می شود همچنین پس از استفاده از گوشت بلدرچین، میزان تولید آنزیم ها و هورمون های بدن افزایش می یابد.

مقابله با کم خونی:

گوشت بلدرچین حاوی آهن بوده و به همین دلیل در برابر بیماری های کم خونی مقابله می کند همچنین مواد موجود در گوشت این پرنده، باعث تقویت اریتروسیت ها و هموگلوبین ها در بدن می شود که این دو در بدن به راحتی مشکلات کم خونی را برطرف می سازند.

رفع مشکلات تنفسی:

از مهترین فواید گوشت بلدرچین که برای بسیاری از افراد حائز اهمیت می باشد تاثیر بلدرچین در رفع مشکلات تنفسی است. محققان یافته اند که مصرف گوشت بلدرچین برای بیماران دچار آسم، دیستروفی عروقی و توبرکلوزیس بسیار مفید است.

مراقبت از پوست:

گوشت بلدرچین حاوی ویتامین هایی همچون ویتامین B ویتامین A و ویتامین E می باشد ویتامین e موجود در سبزیجات و گوشت بلدرچین سبب بازسازی سلول های پوست صورت شده و از پیری زودرس جلوگیری می کند.

 

سن بلوغ بلدرچین

از ویژگی های بارز این پرنده می توان به قدرت سازگاری بالای آن با شرایط محیطی مختلف اشاره کرد همین امر موجب شده تا در مکان هایی با آب و های گوناگون تولید مثل نموده و رشد کنند بنابراین به صورت کلی پرندگانی پرطاقت و نیرومند می باشند.

مراحل رشد جنین پرندگان بسیار سریع بوده به گونه ای که در 1.5 الی 2 ماهگی به بلوغ کامل می رسند که همین نشان دهنده پایین بودن سن بلوغ در آن ها می باشد در سن بلوغ بلدرچین های نر وزنی حدود 200 گرم داشته و پرندگان ماده به وزنی حدود 150تا 180 گرم دست می یابند.

لازم به ذکر است که وزن پرندگان به نوع سیستم مرورش و نژاد آن ها نیز بستگی دارد این پرندگان بعد از رسیدن به سن بلوغ تخمگذاری کرده که مدت آن 4 تا 6 ماه است میزان متوسط تخمگذاری بلدرچین ها در این بازه زمانی 100 عدد تخم می باشد که 70 درصد آن ها به جوجه تبدیل شده و بقیه آن ها به صورت تخم باقی می مانند.

پس از 45 روز وزن این جوجه ها به حد نصاب رسیده و برخی از آن ها به کشتارگاه منتقل می شوند وزن آن ها پس از 45 روز 140تا 220 گرم بسته به نژاد و نوع آن متفاوت می باشد

 

آیا پرورش بلدرچین سودآور است؟

امروز با کمک روش های نوین و روی کار آمدن دستگاه جوجه کشی، یکی از صنعت های سودآور با در جهان پرورش بلدرچین می باشد که دلایل آن به طور کامل در پایین ذکر شده است.

  • پایین بودن سن بلوغ
  • کیفیت بالای گوشت بلدرچین
  • کم بودن هزینه های پرورش این پرنده نسبت به پرندگان دیگر
  • پر طاقت و نیرومند بودن بلدرچین در شرایط محیطی نامناسب
  • زمان کم برای رسیدن به سن کشتار

موارد ذکر شده در بالا از جمله مواردی است که سبب سودآور بودن پرورش بلدرچین شده و توانسته توجه بسیاری از توسعه دهندگان این صنعت را به خود جلب کند.

روش های کسب درآمد از پرورش بلدرچین

از پرورش بلدرچین به چند روش مخصوص می توان به کسب درآمد بالایی رسید که با فقط عرضه این محصولات به بازار میسر می شود لازمه داشتن این کسب و کار داشتن چرخ تولید کامل پرورش بلدرچین است.

فروش تخم بلدرچین:

یکی از راحت ترین و روش بهترین شیوه ها برای کسب درآمد از این حرفه به فروش رساندن تخم بلدرچین در بازار می باشد که متقاضیان بسیاری را در اقصی نقاط جهان مجذوب خود کرده است.

عرضه گوشت بلدرچین:

یکی از محصولات با ارزش برای پرورش دهندگان بلدرچین گوشت این پرنده زیبا می باشد به طور کلی گوشت بلدرچین را به صورت بسته بندی های یک کیلویی به بازار عرضه می کنند رستوران ها به دلیل استفاده بالایی که از گوشت بلدرچین دارند جزء خریداران اصلی این محصول می باشند.

فروش بلدرچین بالغ:

فروش بلدرچین زنده بالغ یکی از شیوه های مناسب کسب درامد در صنعت پرورش این پرنده می باشد این پرنده ها معمولاً به عنوان گله های تخمگذار به بازار عرضه و به فروش می رسند.

جوجه یک روزه:

اگر از توسعه دهندگان پرورش بلدرچین هستید می توانید با فروش جوجه های یک روزه به کسب درآمد فوق  العاده برسید همانطور که میدانید حدود 70 درصد از تخم های بلدرچین به جوجه تبدیل شده بنابراین تعداد آن ها زیاد بوده و فروش آن، سود مناسبی با خود به همراه دارد.

 

دستگاه جوجه کشی بلدرچین

نخست دستگاه جوجه کشی بلدرچین را درون یک اتاق قرار دهید سپس اتاق را در شرایط کاملا بهداشتی استریل کنید شما با این کار از می توانید ورود بسیاری از آلوده کننده های خارجی به داخل دستگاه جلوگیری کنید.

به یاد داشته باشید که مرحله استریل کردن را قبل از چینش تخم ها انجام دهید تا فضا کاملا مناسب و عاری از هرگونه میکروب باشد این کار در راندمان جوجه آوری بسیار تاثیرگذار می باشد و در پایان هر دوره، دستگاه جوجه کشی را به صورت کامل پاک و تمیز کنید.

در مرحله بعد دمای دستگاه جوجه کشی را تنظیم کنید تخم نطفه دار را به مدت زمان ۱۴ شبانه روز در دستگاه نگه داشته و روزانه حداقل 3 تا 5 بار تخم ها را بچرخانید البته توجه داشته باشید که دستگاه جوجه کشی فول دیجیتال به طور خودکار این کار را انجام می دهند و نیازی به چرخش دستی نیست.

پس از گذشت این چهارده روز و فرا رسیدن روز پانزدهم دوره هچر شروع شده و تخم ها را در سبد های به نام هچ منتقل کنید به مدت دو روز جوجه ها را در این سبد ها نگه داشته و در روز هجدهم جوجه ها از تخم خارج می شود توجه داشته باشید در یک جوجه آوری موفق مقدار جوجه ها باید 70 یا 75 درصد میزان تخم ها باشد.

پس از گذشت این مراحل بلدرچین ها از تخم بیرون آمده و پس از گذشت مدت زمان گفته شده در بالا به سن بلوغ می رسند و پس از گذراندن مراحل تعیین جنسیت، تخمگذاری دوره جدید شروع می شود.

 

قفس مخصوص برای پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین معمولا در قفس های مخصوص و بدون چراگاه صورت می گیرد امروزه بیشتر توسعه دهندگان از سیستم قفس های مخصوص برای پرورش بلدرچین استفاده می کنند زیرا این روش را سودآور ترین و بهترین شیوه برای پرورش این پرنده می دانند.

سیستم قفس در پرورش این پرنده به شما این امکان را می دهد که به راحتی بتوانید بر عوامل مختلف که موجب تغییر در کیفیت گوشت بلدرچین یا تغییر در تعداد آن ها شده است را به راحتی کنترل کنید.

بهتر است بدانید که برای خرید قفس باید نسبت به موقعیت و شرایط آن ها اقدام نمود برای پرورش بلدرچین های گوشتی و تخمگذار می توان از قفس هایی با طول و عرض 62*100 سانتی متر و ارتفاع 15 تا 16 سانتی متر استفاده کرد.

 

8 نکته مهم در پرورش بلدرچین

برای داشتن بلدرچینی سالم باید به نکات مهم درباره پروش این پرنده توجه کرد تا آسیبی به سلامت آن وارد نشود در ادامه به برخی از موارد مهم آن اشاره شده است.

  • از جابجایی به دلیل این پرنده خودداری کنید.
  • برای پرورش آن از قفس های مناسب استفاده کنید.
  • بلدرچین را در محیطی آرام و به دور از استرس نگهداری کنید.
  • برای پرورش آن ها از جیره های بالانس شده با کیفیت استفاده کنید.
  • انجام برنامه کاهش تدریجی دما در هنگام پرورش
  • بلدرچین ها را در مکانی با نور مناسب قرار دهید
  • اصول بهداشتی را به طور کامل رعایت کنید.

 

نژادهای گوناگون بلدرچین در سراسر جهان

بلدرچین همانند دیگر جانوران نژاد های گوناگونی دارند که به دلیل بزرگی دسته، نژاد های گوناگونی دارند در ادامه به معرفی برخی از نژاد های این پرنده می پردازیم لازم به ذکر است که برخی از این نژاد ها منقرض شده و برخی دیگر وجود دارند.

  • بلدرچین هارلکین
  • بلدرچین جزایر قناری
  • بلدرچین ژاپنی
  • بلدرچین معمولی
  • انواع بلدرچین های آبی آفریقایی و آسیایی
  • بلدرچین کاهگلی
  • بلدرچین جزیره قناری
  • انواع بلدرچین های جنگلی اعم از بال خالدار، جلو خرمایی و سینه خرمایی
  • بلدرچین آوازخوان
  • بلدرچین های کوهی
  • انواع بلدرچین بوته زار رنگی، صخره و جنگلی
  • بلدرچین های سرزمین هیمالیا
  • انواع بلدرچین های تپه ای شمالی، گلو سیاه و شکم خالدار
  • بلدرچین ریز چشم
  • بلدرچین صورت برنزه
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه