انواع نژادهای قناری

انواع نژادهای قناری

محتوای جدول

قناری ها دارای نژادهای مختلف باقابلیت آوازخوانی هستند. از نژادهای مختلف قناری باید به موزامبیک، برادو اسپانیایی، نورویچ، بردر، لانگشایر، یورکشایر، کاکلی، فری پاریسی، فری شمال هند و فری جنوب هند اشاره کرد. البته بسیاری از آن‌ها علاوه بر آوازخوانی زیبایی چشم‌نوازی نیز دارند که بر محبوبیت آن‌ها افزوده است. تعدادی نیز به دلیل توانایی بالا در تولیدمثل انتخاب می‌شوند.

  • بهترین نژاد قناری ازنظر آوازخوانی: تیمبرادو، واتراسلگر، رولر، غلتک آلمانی، سینگر روسی، تیمبرادوی اسپانیایی و سینگر آمریکایی
  • بهترین نژاد قناری ازنظر زیبایی: پاریسی، گلاستر و کرست
  • بهترین نژاد قناری ازنظر تولیدمثل: قناری رسمی معمولی و قناری فایف فنسی
  • بهترین نژاد قناری ازنظر محبوبیت: جیبر، جیبوس، قناری رسمی بلند و فری شامپیون

نحوه نگهداری قناری

قناری ها پرنده‌های کوچک و زیبایی هستند که نیاز به مراقبت خاصی دارند. برای نگهداری بهتر آن‌ها باید قفس آن‌ها را در محیطی گرم و خشک قرار داد. همچنین باید مطمئن شد که قفس دارای فضای کافی برای پرواز است. غذای مناسب برای قناری ها شامل دانه‌هایی مانند آفتابگردان، کنجد و کناری است. همچنین باید به‌منظور حفظ سلامتی این پرندگان، آب تازه و تمیز را همیشه در دسترسشان قرار دهید. علاوه بر این، قناری ها نیاز به تمرین و تحرک دارند، بنابراین ارائه اسباب‌بازی‌های مناسب برای آن‌ها اهمیت دارد. در ادامه به‌صورت مفصل‌تر در مورد نکات مهم نگهداری از قناری ها صحبت می‌کنیم.

نحوه نگهداری قناری

  • مکان مناسب نگهداری از قناری:
    قناری ها به محیطی کاملاً آرام و بی‌صدا و عاری از مزاحمت افراد غریبه و دیگر حیوانات خانگی نیاز دارند. البته آن‌ها به دود، گردوغبار و عطرهای مصنوعی و شیمیایی نیز حساس بوده و استشمام آن‌ها برایشان آزاردهنده است. همچنین حفظ دما و رطوبت متعادل و جلوگیری از ایجاد تغییرات ناگهانی در دما و رطوبت نیز بسیار مهم است. درنهایت قرارگیری قفس در مکانی با نور کافی و قرار دادن چمن مصنوعی و برگ‌های گیاهان در کف قفس نیز از دیگر ضروریات برای شادتر شدن، زندگی این پرندگان به شمار می‌روند.
  • کیفیت هوای محیط نگهداری از قناری:
    دارندگان این پرندگان زینتی جذاب و باهوش باید پرنده را از تغییرات شدید دمایی محافظت نموده و حیوان را از قرارگیری در معرض وزش باد، گرما و سرمای زیاد و خارج از حد تعادل باهدف جلوگیری از سرماخوردگی حفظ نمایند. البته وجود هوای کاملاً سالم و تمیز و عاری از آلاینده‌ها و اعمال تهویه‌ی مناسب جهت دوری از مشکلات تنفسی، بیماری، مسمومیت و یا مرگ پرنده نیز الزامی است.
  • ماهیت قفس برای قناری:
    قفس مناسب به‌منظور نگهداری یک قناری دارای ابعاد حدود 5۰ الی ۴۰ سانتی‌متر در ارتفاع 2 متر بالاتر از سطح زمین و مجهز به انواع لوازمی مانند دانخوری، آبخوری، میله نشیمن (حداکثر فاصله از 1/2 اینچ) و سایر ملزومات موردنیاز پرنده می‌باشد. ولی برای نگهداری یک جفت قناری نر و ماده باید از قفس‌های مخصوص جفت‌گیری با ابعاد ۵۰ الی ۶۰ سانتی‌متر، دارای دو دانخوری، دو آبخوری و دو میله نشیمن برای قناری های نر و ماده استفاده کرده تا فضای کافی برای تحرک و جفت‌گیری پرنده‌ها فراهم باشد. درنهایت قفس را در مکانی دنج و به‌دوراز بالکن، حیاط، آشپزخانه و کنار پنجره قرار دهید.
  • توجه به علائم بیماری در قناری:
    توجه به علائم بیماری قبل از خرید از متضرر شدن شما جلوگیری کرده و بعد از خرید مانع مرگ پرنده می‌شود. خرید از سالن‌های پرورش معتبر و پرورش‌دهندگان باسابقه برای یک خرید مطمئن کمک‌کننده بوده، اما در صورت مشاهده بیماری در زمان نگهداری مراجعه به دامپزشکان واجد شرایط نیز بسیار راهگشا است. کسالت و ضعف، پوسته‌پوسته شدن پاها، اسهال، عدم تمایل به مصرف آب و دانه، پرهای پف‌دار و افتاده، بال‌های ژولیده و نامرتب، فضله‌های سبز، زرد، سفید، قرمز یا مایل به سیاه، سکوت و ترک آوازخوانی از نشانه‌های یک پرنده بیمار هستند. ازجمله بیماری‌های رایج در قناری ها باید به عفونت قارچی (عفونت مخمر معده پرندگان، آسپرژیلوس، کاندیدیازیس و کلامیدیا)، عفونت‌های باکتریایی (تورم و ضایعات پا، بیماری مایکوپلاسما، سل) و ویروس مانند آبله اشاره نمود.
  • نحوۀ تغذیه قناری:
    دریافت مواد مغذی موردنیاز بدن نیز از مهم‌ترین نکات در نگهداری قناری بوده تا هم سالم و سرحال مانده و هم دچار مرگ زودرس و کاهش طول عمر نشود. جیره‌ی غذایی متعادل و رژیم متنوع شامل انواع دانه‌ها (ارزن و کتان، شاهدانه و تخم آفتابگردان، آجیل بدون نمک)، انواع میوه و سبزی‌ها (سیب، هلو، گلابی، توت‌فرنگی، موز، خیار، گوجه، کلم، کاهو، هویج پخته) و پروتئین‌ها (تخم‌مرغ آب‌پز، سویای پخته‌شده و میلورم) و غذای صنعتی (پلت مخصوص قناری ها) و تخم‌ها (ارزن، کاهو، کلم‌قمری، اسفرزه، شلغم، منداب، گشنیز و شاهدانه) می‌شود. البته تأمین آب کافی و کاملاً تمیز و بدون آلودگی نیز به‌صورت 24 ساعته برای حفظ بقای پرنده الزامی است. در غیر این صورت با ریزش پرها، ضعف عمومی و عدم رغبت برای خواندن در پرنده مواجه می‌شوید.
  • اهمیت نظافت و پاکیزگی:
    باهدف ممانعت از درگیری پرنده به بیماری، آلودگی‌های میکروبی، ویروس‌ها و انگل‌ها توجه به نظافت صحیح و مرتب قفس و متعلقات آن بسیار مهم است. قرار دادن روزنامه یا پارچه نرم در کف قفس و تعویض هرروزه، شستشوی مرتب ظروف آبخوری و دانخوری قبل از هر وعده غذایی، نظافت تمام میله‌های قفس به کمک یک پارچه زبر و تمیز و نصب یک فن تهویه در اتاق نگهداری قناری و درنهایت شستشوی قفس با آب و مواد شوینده هر هفته یک‌بار، به حفظ شادابی و طول عمر قناری‌تان کمک بزرگی می‌کنند. البته قرار دادن ظرف پلاستیکی کم‌عمق پر از آب ولرم برای استحمام و جلوگیری از رشد شپش و کنه در بدن قناری و حفظ سلامت پرنده نیز لازم است. ولی در حین حمام قناری از عدم جریان هوا و وجود دمای مناسب اتاق، جهت جلوگیری از سرماخوردگی و تلف شدن قناری مطمئن شوید.
  • تهیه اسباب‌بازی‌های مناسب:
    قناری ها همانند طوطی‌ها به بازی با اسباب و وسایل مختلف علاقه‌مند نیستند، پس با حفظ فضای کافی و عدم شلوغی به نصب زنگوله، شاخه، تاب یا توپ باهدف سرگرم کردن این پرنده بپردازید. البته قناری ها برای تقویت بال و پرها نیز به یک ساعت پرواز نیاز دارند. در صورت اهلی شدن با حفظ شرایط لازم، اجازه پرواز در داخل فضای بسته را به پرنده بدهید. قبل از این اقدام حتماً از بسته بودن پنجره‌ها، خاموشی پنکه سقفی و غیرفعال بودن وسایل گرمایشی مطمئن شوید.

انواع نژاد های قناری

پرورش و شیوه زندگی قناری

قناری ها ازجمله حیوانات خانگی محبوب هستند که به دلیل زیبایی، صداهای خوش‌آوا و راحتی در مراقبت از آن‌ها، جایگاه ویژه‌ای در جامعه پت دوستان دارند. همان‌طور که اشاره نمودیم، برای پرورش اصولی قناری ها، باید به مواردی از قبیل محیط مناسب، تغذیه کافی، آب‌وهوای سالم و تمیزی قفس توجه داشت. قناری ها نیاز به فضای وسیعی برای پرواز و تحرک دارند و بحث ورزش و فعالیت بدنی برای آن‌ها بسیار حائز اهمیت است.

پرورش و شیوه زندگی قناری

بدین ترتیب شیوه زندگی قناری ها باید حاوی فعالیت‌های روزانه مثل پرواز و بازی با اسباب‌بازی‌های مناسب باشد تا از سلامت روانی و جسمی خوبی برخوردار باشند. آن‌ها همچنین باید از غذاهایی که ازلحاظ مواد مغذی کامل هستند مانند دانه‌ها، میوه‌ها، سبزی‌ها و پروتئین‌ها استفاده کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *