مزایا و معایب پرورش بلدرچین نسبت به مرغ

مزایا و معایب پرورش بلدرچین نسبت به مرغ

محتوای جدول

امروز بسیاری از افراد با میزان سرمایه‌‌های مختلف در صدد راه‌اندازی کسب و کار‌‌های پردرآمد هستند به نظر شما کدام کسب و کار از مزیت‌‌های بیش‌تری برخوردار است؟ امروزه پرورش پرندگان به دلیل تقاضای بسیاری که در اقصی نقاط کشور دارد یکی کسب و کار‌های پرسود و پردرآمد می‌‌باشد.

بلدرچین‌ها و مرغ‌ها از آن دسته پرندگانی هستند که پرورش آن‌ها بسیار پرسود و پردرآمد است که پرورش آن‌ها یک سری مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد تا پایانه مطلب همراه ما بمانید زیرا در ادامه مقاله به برخی از مزایا و معایب پرورش بلدرچین نسبت به مرغ خواهیم پرداخت.

اگر در ابتدای راه قرار گرفته‌اید و می‌خواهید در زمینه پرورش بلدرچین به خوبی بدرخشید خواندن این مطلب را به شما توصیه می‌کنیم در این نوشته از سایت دستگاه جوجه‌کشی هدایت شما را با نحوه و مزایای پرورش بلدرچین آشنا خواهیم کرد فقط کافیست چند دقیقه از زمان خود را به خواندن آن اختصاص دهید.

 

مزایای نهفته در پرورش بلدرچین

همان‌طور که می‌دانید هر کسب و کار معایب و مزایایی را با خود به همراه دارد که افراد با مقایسه مزایا و معایب نسبت به شرایط خود از میان انواع کسب و کار‌ها، مناسب ترین و بهترین کسب و کار را انتخاب می‌کنند.

در ادامه به طور کامل درباره مزایای پرورش بلدرچین نسبت به مرغ صحبت شده اگر انتخاب شما برای کسب درآمد فوق‌العاده، پرورش بلدرچین می‌‌باشد دانستن موارد زیر برای ادامه راه‌تان بسیار موثر عمل خواهد کرد.

مقایسه خواص و میزان تخمگداری بلدرچین با مرغ

یکی از مزیت‌‌های پرورش بلدرچین نسبت به پرورش مرغ، کسب سود بیش‌تر از طریق فروش تخم آن‌ها می‌باشد. تخم بلدرچین به دلیل داشتن مواد مغذی بیش‌تر از جمله فسفر و ویتامین B1 و B2 جایگزین مناسب‌تری نسبت به تخم مرغ در برنامه غذایی می‌‌باشد.

به طور دقیق‌تر میزان فسفر و ویتامین B1 موجود در تخم بلدرچین حدوداً 5 برابر بیش‌تر از تخم مرغ بوده همچنین مقدار ویتامین B2 تقریباً 10 تا 15 برابر نسبت به تخم مرغ بیش‌تر می‌باشد همین خواص بی‌نظیر سبب شده تا روز به روز متقاضیان تخم و گوشت بلدرچین نسبت به گذشته بیش‌تر و تبدیل به یکی از کسب و کار‌های پردرآمد گردد.

میزان تخمگذاری بالای بلدرچین نسبت به مرغ یکی از نقاط مثبت در پرورش آن‌ها محسوب می‌شود به طور کلی هر بلدرچین ماده در طول یک شبانه روز، یک تخم می‌گذارد در صورتی که مرغ‌های ماده به طور معمول هر دو روز یکبار، فقط ک تخم می‌گذارند.

لازم به ذکر است که وزن هر چهار عدد تخم بلدرچین با یک تخم مرغ برابری می‌کند زیرا اندازه تخم بلدرچین کوچک‌تر از تخم مرغ می‌باشد.

از جمله مواردی که پرورش بلدرچین را به یکی از کسب و کار‌های پر طرفدار سوق می‌دهد سن تخمگذاری در بلدرچین‌ها می‌باشد این پرندگان زیبا است از 45 تا 50 روزگی شروع به تخمگذاری می‌کند اما مرغ‌ها ابتدا باید یک دوره شش ماهه که برابر با 180 روز می‌باشد طی کرده سپس به سن بلوغ و تخمگذاری می‌رسند.

بازدهی سریع از اصلی ترین مزایای پرورش بلدرچین می‌‌باشد که بسیار مورد توجه پرورش دهندگان قرار دارد زیرا آمادگی برای تخمگذاری و تولید مثل سریع عملاً نشانگر شروع سوددهی می‌باشد.

پرورش بلدرچین توصیه ما برای افرادی که دوست دارند در مدت زمان بسیار کوتاه کسب و کار خود را به بازدهی بالایی برسانند زیرا بلدرچین‌ها پس از گذشت 40 روز بعد از تولد به بلوغ کامل رسیده و می‌تواند شروع به تخمگذاری کند.

 

مقایسه میزان بیماری در بلدرچین و مرغ

وجود بیماری‌های مختلف در پرندگان از جمله مواردی است که در صورت کنترل نشدن می‌تواند آسیب بسیار مهلکی به کسب و کار شما وارد کند اما نگران نباشید زیرا بلدرچین از سیستم ایمنی بالایی نسبت به دیگر پرندگان برخوردار است که همین امر سبب شده بیماری‌های ویروسی در نژاد‌های مختلف بلدرچین یافتن نشود.

بلدرچین‌ها به دلیل داشتن بافتی محکم در برابر بیماری‌‌های ویروسی بسیار مقاوم هستند و بیماری‌های سخت، خیلی کم در گله‌های آن مشاهده می‌شود به طور کلی می‌توان گفت که بلدرچین‌ها نسبت به سایر پرندگان کمتر در معرض بیماری قرار می‌گیرد.

از این رو پرورش دهندگان بلدرچین نسبت به پرورش دهندگان مرغ هزینه‌‌های کمتری بابت واکسیناسیون پرداخت می‌کنند.

برای زندگی مرغ‌های گوشتی باید شرایط مناسب و استانداردی را فراهم کرد زیرا مرغ‌ها سیستم ایمنی پایبنی نسبت به بیماری‌های ویروسی دارند و در صورت شیوه بیماری‌های واگیردار به سرعت مبتلا می‌شوند.

بنابراین باید واکسیناسیون آن‌ها به موقع در زمان مقرر انجام شود در غیر این صورت کنترل بیماری‌های ویروسی در ماکیان غیر قابل ممکن است.

 

نسبت گوشت مرغ و بلدرچین

اگر قصد پرورش پرندگان گوشتی دارید یا به عبارت دیگر این پرندگان را به منزله تولید گوشت، پرورش می‌دهید باید به مقدار وزن و میزان بازگشت سرمایه آن‌ها به چرخه تولید بسیار توجه کنید.

مرغ‌ها دارای نژاد‌های گوناگونی هستند که هر کدام از این نژاد‌ها وزن گیری‌های متفاوت در بازه زمانی گوناگون دارند از جمله نژاد‌های مرغ که وزن گیری بالا‌تری نسبت به سایر دارند می‌توان به کوشین، برهما، گونه‌های راس، مالینز و دورکینگ اشاره کرد.

به طور معمول مرغ‌های محلی در بازه زمانی دو الی سه ما که برابر با 60 ال 90 روز می‌باشد به وزن یک و نیم الی دو کیلوگرم می‌رسند.

از مشهور ترین و متداول ترین نژاد‌های بلدرچین که در ایران پرورش داده می‌‌شود نژاد بلدرچین ژاپنی یا همان بلدرچین معمولی می‌باشد بلدرچین‌ها در یک دوره زمانی به مدت ۴۵ روز به وزن 300 الی 400 گرم می‌رسند.

با بررسی اطلاعات می‌توان به این نتیجه رسید که پرورش مرغ‌های گوشتی نسبت به بلدرچین‌ها طولانی‌تر است پرورش دهندگان مرغ پس از پرورش و صرف هزینه بسیار برای تغذیه، می‌‌توانند آن‌ها را به عنوان مرغ گوشتی به کشتارگاه‌ها و بازار عرضه کنند.

در صورتی که، پرورش دهندگان بلدرچین در بازه زمانی کوتاه و با هزینه بسیار کم، تعداد انبوهی بلدرچین را به کشتارگاه‌ها می‌فرستند و از همه مهم‌تر اینکه سرمایه شما در پرورش بلدرچین بازگشت بسیار سریعی خواهد داشت.

 

مقایسه مکان پرورش بلدرچین نسبت به مرغ

بلدرچین‌ها به دلیل جثه کوچک‌تری که نسبت به مرغ‌ها دارند می‌توان تعداد زیادی از آن‌ها را در مکانی نسبتاً کوچک نگهداری کرده است در صورتی که پرورش مرغ در سالن‌های کوچک غیر ممکن است.

مقایسه تغذیه‌ی مرغ نسبت به بلدرچین

پرورش دهندگانی که از دستگاه جوجه‌کشی استفاده می‌کنند هزینه‌های بسیاری را از جهت تغذیه مرغ‌ها بر دوش می‌کشند زیرا غذای مورد استفاده مرغ‌ها در مقایسه با بلدرچین‌ها بیش‌تر است.

به این ترتیب پرورش دهندگان مرغ باید هزینه بیش‌تری پرداخت کنند. به نظر شما برای کاهش هزینه تغذیه در پرورش مرغ می‌توان از ر‌ها کردن مرغ‌ها در مراتع استفاده کرد؟

در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که استفاده از این شیوه برای تغذیه مرغ‌ها ممکن است اما به وزن دل‌خواهی نخواهند رسید و قیمت آن‌ها نسبت به مرغ گوشتی پرورش یافته با روش‌های نوین و دستگاه جوجه‌کشی کمتر خواهد بود.

مقایسه میزان سر و صدا

اگر دوست دارید که محل کار شما نزدیک به منزل تان باشد توصیه می‌کنیم پرورش بلدرچین را به عنوان کسب و کار خود انتخاب کنید زیرا بلدرچین‌ها سروصدای کمتری نسبت به خروس و مرغ ایجاد می‌کنند.

معایب پرورش بلدرچین نسبت به مرغ

در این قسمت از مطلب قرار است به برخی معایب پرورش بلدرچین بپردازیم از این رو توصیه می‌کنیم پس از بررسی قرار دادن معایب در کنار مزایا اقدام به انتخاب کنید.

بو‌دار بودن پرورش بلدرچین نسبت به مرغ

از معایب بلدرچین می‌توان به بوی نامطبوع فضولات آن در محل نگهداری اشاره کرد که بسیار آزا‌ر‌دهنده می‌باشد البته به این نکته توجه داشته باشید که با رعایت برخی از از موارد اصول بهداشتی به راحتی می‌توانید بوی نامطبوع فضولات بلدرچین را کاهش دهید ولی امکان نابودی آن وجود ندارد.

تلفات بلدرچین به دلیل استرس زا بودن

یکی دیگر از مسائل و مشکلات موجود در پرورش بلدرچین میزان حساسیت بالای این پرنده نسبت به مکان اطرافش می‌باشد. این پرندگان زیبا زمانی که در محل پر سروصدا قرار می‌گیرند دچار استرس شده که همین امر باعث تلفات و مرگ و میر آن‌ها می‌شود.

اگر استرس در بلدرچین‌های تخمگذار به وجود آید سرعت تخم گذاری آن‌ها قطع شده یا به مقدار قابل توجهی کاهش می‌ یابد. اگر از پرورش دهندگان بلدرچین گوشتی می‌باشید توجه کنید که وجود استرس سبب متوقف شدن رشد آن‌ها می‌ شود.

بنابراین انتخاب مکانی مناسب و به دور از سروصدا برای پرورش بلدرچین بسیار ضروری و مهم می‌باشد در غیر این صورت کسب و کار شما با روندی نزولی همراه خواهد شد.

 

بازار فروش بلدرچین

بازار فروش نا‌مناسب از اصلی ترین معایب و مشکلات پرورش بلدرچین است برخی از پرورش دهندگان تصور می‌کنند درست با به پایان رسیدن دوره پرورش بلدرچین و رشد بلدرچین‌های گوشتی تخمگذار به زودی به سوددهی خواهند رسید و کارشان تمام شده است در صورتی که اصلا این‌گونه نمی‌باشد زیرا سخت ترین مرحله این کسب و کار فروش آن می‌ باشد.

اگر می‌ خواهید که تمامی‌ زحمات شما به بار نشیند باید قبل از شروع کسب و کار‌تان بازار فروش آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهید و پس از شناخت کامل، شروع به کار کنید زیرا در غیر این صورت، محصولات به فروش خوبی در بازار‌ها نخواهند رسید.

به دلیل تازگی این کسب و کار باید بازار فروش بلدرچین و تخم آن به طور دقیق بررسی گردد بسیاری از مردم شناخت کافی درباره خواص گوشت و تخم بلدرچین ندارند بنابراین سبد غذایی خود را عاری از این محصول می‌نماید.

مراقبت‌های بسیار زیاد

از نقاط ضعف در پرورش بلدرچین می‌توان به مراقبت‌های بسیار از این پرنده در بازه زمانی‌های بسیار کوتاه اشاره کرد در پرورش بلدرچین باید به خوراک، قفس‌ها و تجهیزات آن در بازه زمانی‌های کوتاه و به طور منظم رسیدگی کرد.

چنانچه این رسیدگی‌ها به طور منظم انجام نشود در پرورش بلدرچین با دردسر روبرو خواهید شد البته با شیوه‌های نوین، قفس‌های مدرن و دستگاه جوجه‌کشی پرورش بلدرچین بسیار آسان گردیده است.

 

در این مطلب از سایت دستگاه جوجه‌کشی هدایت شما را به صورت صفر تا صد با مزایا و معایب پرورش بلدرچین آشنا کردیم لطفا تجربیات و سوالات خود را با ما و کاربران گرامی از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

مطالب مرتبط